Élet-Stílus

Piquet már szedelőzködhet

Sajtóinformációk szerint egyre biztosabb, hogy Nelsinho Piquet-t 2009-re lecseréli a Renault. A brazilt brazil válthatja. A BMW-s Heidfeldet a Honda is vinné.

Az Autosport megbízható forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Nelsinho Piquet-nek már nincs sok ideje hátra, az utolsó három futam után búcsúzhat a versenyzői állásától.

Az év elején tesztpilótából előléptetett brazilnak nem sikerült meggyőznie a csapatot és a főnököt, Flavio Briatorét, egy-két pontszerzés, és a szerencsés hockenheimi dobogó nem lesz elég ahhoz, hogy jövőre is versenyezhessen. Piquet helyére honfitársa, az általunk is nagyra tartott Lucas di Grassi ülhet, aki idén hat futam kihagyásával is a harmadik helyen végzett a GP2-ben.

Túl sokat hibázott a kis brazil (MTI/EPA)

Túl sokat hibázott a kis brazil (MTI/EPA)

A 24 éves di Grassi a Renault utánpótlásprogramjának tagja, és az F1-esek utolsó, jerezi tesztjén állítólag lenyűgözte a csapatot, nemcsak gyorsaságával, hanem azzal is, hogy milyen könnyen beilleszkedett, és elkapta a munka ritmusát.

Úgy tudni, hogy Flavio Briatore kiajánlotta Piquet-t a Toro Rossónak, de a faenzai kiscsapatnak csak akkor kellene a nagynevű újonc, ha komoly pénzt is hozna. Ha ők nem viszik, akkor könnyen lehet, hogy egyévnyi versenyzés után újra tesztpilótává fokozzák le a brazilt a Renault-nál.

Természetesen sok múlik Fernando Alonso döntésén is, amíg a kétszeres világbajnok jövő évi helyzete nem tisztázódik, a Renault sem véglegesíti a 2009-es pilótafelállást.

—-Heidfeldet vinné a Honda—-

Ha Fernando Alonsót nem sikerül megszerezniük, a Honda 2009-re szívesen leszerződtetné a BMW-s Nick Heidfeldet is.

Jenson Button jövője egyre biztosabbnak tűnik a Hondánál – Szingapúrban már azt beszélték, hogy az angol aláírt a csapathoz -, de úgy tűnik, hogy másik versenyzőjüket, a veterán Rubens Barrichellót elbúcsúztatják az év végén.

Jó ideje nem titok, hogy a japán alakulat örömmel leszerződtetné Fernando Alonsót, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a spanyol elhagyja a Renault-t. Mivel a kétszeres világbajnok megszerzése nem garantált, így a csapat másfelé is nézelődik, a BMW-s Nick Heidfeld is a jelöltek között van.

Bár Heidfeldnek állítólag szerződése van a német alakulattal 2009-re is, hullámzó teljesítménye miatt a csapat lehet, hogy elengedi az idény végén. Ha ez megtörténik, a Hondánál lesz helye. “Beszéltem már Nickkel, és nem csak egy köszönésről volt szó” – mondta a csapat igazgatója, Nick Fry.

A német pilóta neve egyébként felmerült már a Renault-val kapcsolatban is, egy Alonso-Heidfeld csere esetére, ugyanez a forgatókönyv megjelent már williamses verzióban is, és a Toro Rossónál is megfontolnák, hogy elvigyék-e, ha szabad lenne.

Persze nem csak Heidfeld lehet esélyes a Hondás állásra, a GP2-ben idén második helyen végző Bruno Senna is képbe került – bár úgy tudni, hogy a csapatfőnök, Ross Brawn először inkább csak tesztpilótaként alkalmazná a brazilt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik