Élet-Stílus

Égett a Juve, Ranieri nem aggódik (videó)

A két angol csapat sima győzelmet aratott a BL-ben kedd este, de a címvédő manchesteriek öröme nem volt felhötlen, hiszen két kulcsemberünk is megsérült. A Juventus a BATE Boriszov vendégeként hullajtott el fontos pontokat, a tréner azonban nem aggódik.

Első két manchesteri gólját szerezte kedd este a nyáron érkezett Dimitar Berbatov az Aalborg ellen, így érthető, hogy a BL-címvédő trénere, Sir Alex Ferguson nem fukarkodott a dicséretekkel. „Nagyon az elvárások vele szemben, ami nem is csoda, hiszen nyáron 30 millió fontért vásároltuk meg. Örülök neki, hogy nem kellett sokat várni az első manchesteri góljára, jót fog tenni az önbizalmának” – értékelte a bolgár támadó teljesítményét a MU trénere.

Maga az érintett elmondta, hogy az első három gólnélküli meccse után sem izgult. „Tudtam, hogy előbb vagy utóbb betalálok. Boldog vagyok, hogy kétszer is sikerült, de ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat megszerezte a három pontot” – nyilatkozta Berbatov, akire az elkövetkező hetekben nehéz feladat vár, hiszen Rooney az Aalborg elleni meccsen lesérült.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a hétvégi bajnokit ki kell hagynia. Scholes esetében sajnos komolyabb a baj, az orvosok szerint legalább hat hétig nem léphet pályára” – mondta Ferguson.A másik kedden érdekelt angol BL-csapat, a MU-hoz hasonlóan könnyedén győzött a Porto ellen. Az Ágyúsok a hétvégi bajnokin elszenvedett vereségen hamar túltették magukat, és főleg a második félidőben lefocizták a portugál bajnokot. „A Hull elleni vereségkor elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott a csapat, de nem lett volna szerencsés mindenkit a kispadra ültetni. Bíztam abban, hogy a játékosok megmutatják, hogy valójában mire is képesek” – nyilatkozta a meccs után Arsene Wenger.

A francia szakember taktikája bevált, hiszen az első fél órát nem számítva parádésan futballozott a csapata. „Az idei szezonban még egyszer nem volt ilyen összeszedett a társaság, remélem a kedd esti forma kitart a hétvégi bajnokiig” – tekintett előre Wenger.

A játéknap rangadóját Münchenben játszották, ahol a hazai együttes megosztozott a pontokon az Olympique Lyonnal. A francia bajnok dolgát megkönnyíttette Demichelis egy öngóllal, amit a második félidőben Ze Roberto egyenlített. Az egy pontnak a franciák örültek jobban, de a csapat trénere szerint van még hova fejlődni.

„Az eredmény igazságos, de ha Benzema a hajrában belövi a meccslabdát, akkor könnyebb dolgunk lenne a hátralévő csoportmeccseken. A ponttal elégedett vagyok, a Fiorentina-Steaua meccs döntetlenje miatt még semmi nem dőlt el” – mondta Claude Puel, a franciák edzője.A játéknap egyik legnagyobb meglepetését a BATE Boriszov szállította. A fehérorosz együttes már két góllal is vezetett a Juventus ellen, de végül egy ponttal fejezte be a meccset, mert Iaquinta megmentette a csapatát. Claudio Ranieri az eredménnyel nem volt elégedett, de elmondta, hogy büszke a csapatársa, amely kétgólos hátrányban sem tört meg.

„Rémálomszerű volt az első félóra. A két bekapott gyors gól után nem estek kétségbe a játékosok, azt játszották, amit tudnak. A második félidőben meg kellett volna nyernünk a meccset, mert jobbak voltunk ellenfelünknél” – mondta Ranieri, aki külön kiemelte a fiatal Giovinco teljesítményét. Az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott középpályás remekül játszott a BATE ellen, és mind a két Iaquinta-gólt ő készítette elő.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi eredmények:
E csoport:
Aalborg BK (dán)-Manchester United (angol) 0-3
FC Villarreal (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 1-0

Az állás:
1. Manchester United 4 pont (3-0)
2. FC Villarreal 4 (1-0)
3. Celtic Glasgow 1 (0-1)
4. Aalborg 1 (0-3)

F csoport:
Fiorentina (olasz)-Steaua Bucuresti (román) 0-0
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-1

Az állás:
1. Bayern München 4 pont
2. Olympique Lyon 2 (3-3)
3. Fiorentina 2 (2-2)
4. Steaua Bucuresti 1

G csoport:
FC Arsenal (angol)-FC Porto (portugál) 4-0
Fenerbahce (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Az állás:
1. Arsenal 4 pont
2. FC Porto 3
3. Dinamo Kijev 2
4. Fenerbahce 1

H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Juventus (olasz) 2-2
Zenit (orosz)-Real Madrid (spanyol) 1-2

Az állás:
1. Real Madrid 6 pont
2. Juventus 4
3. BATE Boriszov 1
4. Zenit 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik