Élet-Stílus

Diktátor a francia kapitány

Gregory Coupet, a nemzeti együttes volt kapusa diktátornak nevezte Raymond Domenechet, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

„A játékosok nem mondhatják el a véleményüket, pórázon tartják őket, a válogatottnál diktatúra van, semmit sem lehet megbeszélni” – mondta Coupet a France Football című magazinnak adott interjújában. „Én nyugodtan beszélhetek, hiszen már nem vagyok tagja a csapatnak. A szövetség irányítóinak és a szakmai stáb tagjainak is tükörbe kellene nézniük. Azért szomorú ez a helyzet, mert ez a csapat többre lenne képes, ha nyugodt légkörben tudna dolgozni. Domenech szórakozik a futballistákkal, és az ígéreteit sem tartja be.”

Domenech 2004 óta irányítja szövetségi kapitányként a francia nemzeti csapatot, amely 2006-ban világbajnoki döntőt játszott, a nyári Európa-bajnokságon viszont csúnyán leszerepelt.

A csoportkörből sem jutott tovább, miután a románok ellen döntetlent játszott, a hollandoktól és az olaszoktól pedig kikapott. A 2010-es vb selejtezőjét sem kezdte valami fényesen: 3-1-re kikapott a nem túl acélos osztrákoktól, igaz, ezután hazai pályán egy góllal legyőzte a szerb csapatot.

Futballdiktátor (MTI/EPA)

Futballdiktátor (MTI/EPA)

Az 56 esztendős tréner néhány játékosával valóban rossz viszonyt ápol, David Trezeguet-vel egyenesen hadban áll. A válogatottságtól éppen Domenech miatt visszavonult Juventus-csatár nem is olyan régen határozottan kijelentette: csak akkor gondolkodna el a visszatérésen, ha menesztenék a kapitányt.

Raymond Domenechkel szemben kritikaként gyakorta azt is felhozzák, hogy nem tiszteli eléggé az ellenfeleket. Esetenként nem túl szalonképes stílusáról, „beszállásairól” az olaszok sokat tudnának beszélni.

Ami pedig a bilit kiöntő Coupet kapust illeti: a 35 éves labdarúgó a nyári Európa-bajnokságon elsőszámú kapusa volt a nemzeti együttesnek, a kontinenstorna után elveszítette ezt a pozíciót, a cserekapus szerepét pedig nem vállalta. Coupet hét bajnoki címet nyert az Olympique Lyonnal, idén nyáron Spanyolországba szerződött, jelenleg a BL-szereplő Atlético Madrid hálóőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik