Élet-Stílus

Villa duplájával újra az élen a Valencia (videó)

A tavalyi bukdácsolás után parádésan kezdte az idei szezont a Valencia együttese, amelyben az Európa-bajnok David Villa megint duplázott. A Malaga idegenben gyűjtötte be az első hármasát, a Sevilla pedig az Atletico Madridot verte Fabiano látványos szabadrúgásgóljával.

A tavalyi bajnokság dobogósai (Real Madrid, Villareal, Barcelona) már szombaton letudták a bajnokijukat, mind a három együttes idegenben aratott egygólos győzelmet. Egy napra a Villareal át is vette a vezetést a tabellán, de a Valencia egy újabb meggyőző sikerrel visszahódította az első helyet.

Az elmúlt években rendre beragadt a rajtnál a Valencia csapata, amely ezúttal hazai pályán fogadta a Deportivo la Corunát, és gólgazdag meccsen otthon tartotta a pontokat. A vendégek szereztek meglepetésre vezetést, igaz ehhez kellett Moretti ügyetlenkedése, aki saját kapujába kotorta a labdát. A bekapott gól nem zavarta meg az óriási fölényben futballozó hazaiakat, és még a fordulás előtt egyenlítettek Mata révén.

A szünet után David Villa hamar feliratkozott a góllövők listájára, majd Joaquin növelte tovább az előnyt. A Depor képtelen volt megtartani a labdát a középpályán, a hazaiak sorozatban vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. Villa tíz perccel a lefújás előtt, ahogy múlt héten a Malaga ellen, ismét duplázott. A végszó azonban nem az övé, hanem a deporos Lafitáé volt, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

A vasárnapi játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán, a Sevilla az Atleticóhoz látogatott. Egy éve 4-3-re nyert a madridi gárda, ezúttal azonban elmaradt a gólzápor. A vendégek Fabiano kapáslövésével már a 7. percben bevették az Atletico kapuját, de a bíró lesállás miatt nem adta meg a találatot.

Negyedórával később már a játékvezetőnek sem volt kifogása a brazil remekbeszabott szabadrúgását követően: Fabiano 20 méterről gyönyörűen csavarta el a labdát a sorfal felett. Ezzel mindent el is mondtuk a meccsről, hiszen a hazaiaknak alig volt épkézláb támadásuk, a kisebb sérüléssel bajlódó Agüerót levették a védők a pályáról, a Sevilla pedig egy Fabiano-kapufát leszámítva sorozatban elbénázta a helyzeteit.

A Malaga hazai pályán a Valladolid ellen megszerezte első szezonbeli győzelmét, Racing Santandernél erre még tovább kell várniuk. A Getafe második idegenbeli sikerét aratta a a Bilbao ellen, az Almeria pedig továbbra is tartja magát az élcsoportban. A tavalyi szezonban újonc létére a nyolcadik helyen végző kiscsapat gólját Negredo szerezte a 90. percben. A támadó ötödik meccsén már a negyedik találatnál jár.

Primera División, 5. forduló:


Atlético Madrid-Sevilla 0-1


Gól: Luis Fabiano (21.)

Valencia-Deportivo La Coruna 4-2


Gól: Mata (34.), Villa (49., 82.), Joaquin (69.), illetve Moretti (11., öngól), Lafita (85.)



Almería-Recreativo Huelva 1-0


Gól: Negredo(90.)

Piros lap: Munoz (79., Recreativo), Oliveira (83., Recreativo)

Athletic Bilbao-Getafe 0-1


Gól: Casquero (87.)

Málaga-Valladolid 2-1


Gól: Lolo (33.), Adrian (54.), illetve Leon (64.)

Numancia-Osasuna 0-0


Piros lap: Moreno (90., Numancia)

Racing Santander-Real Mallorca 1-2


Gól: Marcano (22.), illetve Varela (45.), Webo (86.)

Szombaton játszották:

Espanyol-FC Barcelona 1-2
Real Betis-Real Madrid 1-2
Sporting Gijon-Villarreal 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik