Élet-Stílus

Motorversenyző lesz a teniszklasszis?

A korábbi top tízes teniszező, a thai Paradorn Srichaphan motor- vagy autóversenyzőként folytatja sportkarrierjét, ha végleg felhagy a tenisszel.

A 29 éves, korábbi ötszörös tornagyőztes játékos 2006 óta nem indult versenyen makacs csuklósérülése miatt, és most azt tervezi, ha végleg felhagy a tenisszel, motorsportra vált.

„Érdekelt vagyok egy csapatban, és a szponzoraim azt szeretnék, hogy én is versenyezzek. Nagyszerű lenne kipróbálni magam egy egészen más sportágban, de ez csak akkor lehetséges, ha végleg abbahagyom a teniszt. Most még úgy tervezem, hogy visszatérek a teniszpályára” – mondta.

Motorsportra válthat (tennisserver.com)

Motorsportra válthat (tennisserver.com)

Paradorn Srichaphan hanyatló karrierje ellenére hazájában továbbra is rivaldafényben van, annak köszönhetően, hogy a Miss Universe Natalie Glebovát vette el feleségül.

Egyébként manapság nem úgy fest, ahogy azt megszokhattunk, izmos alkata a múlté, mára igencsak lesoványodott. Ugyanakkor nem lépett arra az útra, amelyre thai sportolók általában, azaz nem lett színész vagy énekes. Jobban vonzza a sebesség.

„Ha teniszt nézek, azt kívánom, bárcsak én is ott lehetnék… Amúgy a motorsport Thaiföldön egyre népszerűbb. Én is rajongok a motor- és az autósversenyekért, és nem is vagyok rossz pilóta” – tette hozzá Srichaphan, aki a férfi teniszezők világranglistáján 2003 májusában állt a legelőkelőbb helyen – kilencedik volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik