Élet-Stílus

Elzárásra ítéltek egy UTE-szurkolót

Garázdaság és rendzavarás miatt a Nyíregyházi Városi Bíróság 15 nap elzárásra ítélt egy fővárosi futballszurkolót, akit a múlt szerdai Tuzsér-Újpest FC Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés után állítottak elő.

A bíróság megállapítása szerint S. Zoltán Budapestről utazott a Nyíregyházán lejátszott találkozóra, s a meccset követően egy szórakozóhelyen ittas állapotban kiabálva vallási és etnikai közösségre sértő kijelentést tett, majd onnan elvitt egy teafilter-tartó dobozt – közölte az MTI-vel Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője.

Hozzátette: a szórakozóhely alkalmazottja ezért utána ment és rendőri segítséget kért; az eljárás alá vont férfi nem engedelmeskedett a hivatalos személyeknek, vele szemben kényszerítőeszközt alkalmazására volt szükség.

Szabálysértése a törvény szerint 90 nap elzárással, vagy legfeljebb 225 ezer forintig terjedő pénzbírsággal volt büntethető, s a bíróság tekintettel büntetlen előéletére, 15 nap elzárással sújtotta. A végzés ellen az elítélt fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik