Élet-Stílus

Bajnokesélyest vert az újonc Kecskemét

A Debrecen elszenvedte első vereségét a labdarúgó Soproni Liga idei kiírásában. A bajnoki címre hajtó Loki 3-0-ra kapott ki Kecskeméten az élvonal egyik újoncától.

A Kecskemét Montvai góljával már a 14. percben megszerezte a vezetést, és a folytatásban is jobban, veszélyesebben játszott esélyesebbnek vélt ellenfelénél. A Debrecennek egyébként szerencséje sem volt, hiszen Oláh a kapufát találta el, majd a félidő végén a Polekszicsről kipattanó labdát a jobb felső sarokba emelő Yannick megduplázta az újonc előnyét.

Óriási hazai helyzettel indult a második játékrész, ám ez kimaradt, mint ahogy a némileg feljavuló debreceniek is elpuskázták a lehetőségeiket – ebben egyébként csereként beállt Kerekes járt az élen. Ráadásul a 67. percben már háromgólos volt a Loki hátránya: egy ellentámadás végén Csordás lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba. Érdekes, hogy a játékost éppen le akarta cserélni a kecskemétiek edzője.

Padlóra küldték a Lokit (MTI)

Padlóra küldték a Lokit (MTI)

Az újonc meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott, sőt, ha a végén berúgja a nagy helyzeteit, még ennél is nagyobb különbséggel nyerhetett volna.

A KTE jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán, a Loki ugyan maradt a második, de mindenképpen lépéshátrányba került az Újpesttel szemben, és akár a Haladás is megelőzheti.

Soproni Liga, 9. forduló:
Kecskeméti TE-ERECO – DVSC 3-0 (2-0)
Gól: Montvai (13.) Yannick (43.) Csordás (67.)

Szombat:
Budapest Honvéd-Újpest FC, 15:00
Gabona Trans-Kaposvár – BFC Siófok, 19:00
Paksi FC-Győri ETO FC, 19:00
Diósgyőri VTK-FC Fehérvár, 19:00
Vasas-ZTE FC, 19:00

Vasárnap:
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus FC, 17:30
REAC-Szombathelyi Haladás, 19:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik