Élet-Stílus

Menetel a Valencia

A Valencia David Villa két góljával nyert a Málaga otthonában, így továbbra is veretlen, és vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

A Valencia az előző kiírásban ugyan élen végzett a spanyol kupasorozatban, de a bajnokságban jobbára csak szenvedett – végül a 10. helyen zárt. A jelen ennél sokkal fényesebb.

A csapat most szárnyal, a negyedik forduló után is veretlen, továbbá vezeti a pontvadászatot, miután csütörtök este 2-0-ra nyert a Málaga otthonában. A Valencia mindkét találatát a nyári Európa-bajnokság legjobb góllövője, David Villa szerezte.

A 71. percben egy formás támadás végén került ziccerbe. A kapus védett, de a labdát Mata kaparintotta meg, és a beadása után Villa közelről a hálóba bólintott. De ennyivel nem úszta meg a Málaga…

A 92. percben – ekkor Salva kiállítása miatt már emberelőnyben játszott a Valencia – újra a 26 éves csatárt ünnepelték a társak. Ezúttal egyedül vitte rá a labdát a kapusra, majd 14 méterről a kapu közepébe lőtt. Ezzel már négygólos.

„Elégedett vagyok, meg nem is. Az természetesen örömmel tölt el, hogy nyertünk, ugyanakkor a jövőben több helyzetet kell kialakítanunk, és sokkal határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt. Annak nincs jelentősége, hogy vezetjük a bajnokságot, hiszen rengeteg meccs van még hátra” – így Unai Emery, a Valencia edzője.

Primera División, 4. forduló:
Málaga-Valencia 0-2 (0-0)
Gól: Villa (71., 92.)
Kiállítva: Salva (Málaga, 89.)

Real Mallorca-Numancia 2-0 (1-0)
Gól: Jurado (12.), Webo (50.)

Recreativo Huelva-Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
Gól: Guerrero (71.), illetve D. López (76.)

Valladolid-Almería 2-0 (0-0)
Gól: Rubio (66.), Medunjanin (90.)
Kiállítva: Rubio (85.)

Szerdán játszották:
Real Madrid-Sporting Gijon 7-1
Sevilla-Espanyol 2-0
Getafe-Atlético Madrid 1-2
Barcelona-Real Betis 3-2
Osasuna-Deportivo La Coruna 0-0
Villarreal-Racing Santander 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik