Élet-Stílus

Kaká ismét a brazil keretben

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a keretét a soron következő két világbajnoki selejtezőre. Kaká hosszú szünet után ismét pályára léphet a selecaóban, milánói csapattársa, Ronaldinho viszont nem kapott meghívót Carlos Dungától.

A brazil együttes mindössze 13 pontot szerzett meg a lehetséges 24-ből a dél-amerikai selejtezőcsoportjában, de ezzel a gyenge teljesítménnyel is a második helyen áll jobb gólkülönbségének köszönhetően. Dunga csapata legközelebb október 12-én Venezuelába látogat, három nappal később pedig hazai pályán fogadja Kolumbiát.

Mind a két feladat megoldhatónak tűnik, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a brazilok nincsenek nagy formában, a három megnyert mérkőzés mellett már négy döntetlen és egy vereség áll a nevük mellett. A szurkolók a gyenge szereplés okát Carlos Dungában látják, a legutóbbi négy meccséből csak egyet megnyerő selecaó szövetségi kapitányát sokan lemondásra szólították fel, de ő egyelőre ellenáll a nyomásnak.

Újra a keretben 2007 aranylabdása (MTI/EPA)

Újra a keretben 2007 aranylabdása (MTI/EPA)

A gyenge eredmények mellett a játékosként világbajnok Dunga azzal is kivívta a szurkolók haragját, hogy az októberi eleji selejtezőkön nem számít Ronaldinhóra. Pedig a döntése indokolt, hiszen az AC Milan középpályása Pekingben és az azt követő válogatott meccseken is csalódást okozott.

Ronaldinho milánói csapattársa viszont idén először húzhatja fel a címeres mezt. Különböző okokból Kaká a selecao összes idei meccsét kihagyta, az októberi eleji összecsapásokon viszont a hullámzó teljesítményt nyújtó csapat egyik vezéregyénisége lesz. Legalábbis Dunga szerint, aki hét új embert hívott meg a csapatba.

A jól ismert sztárok közül Robinho (Manchester City), Anderson (Manchester United) és a szintén milánói Pato, ugyanúgy a 22-es keret tagja, mint az interes Mancini, aki két év után szerepelhet ismét a válogatottban.

A brazil keret
Kapusok: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma)
Védők: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (FC Barcelona), Kleber (Santos), Lucio (Bayern Munich), Alex (Chelsea), Juan (AS Roma), Thiago Silva (Fluminense), Juan Maldonado (Flamengo)
Középpályások: Elano (Manchester City), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Anderson (Manchester United), Lucas (Liverpool), Julio Baptista (AS Roma), Mancini (Inter Milan), Kaka (AC Milan)
Támadók: Luis Fabiano (Sevilla), Alexandre Pato (AC Milan), Robinho (Manchester City), Jo (Manchester City).

A vb-selejtezőcsoport állása:
1. Paraguay 17 pont/8 meccs
2. Brazília 13/8 (11-4)
3. Argentína 13/8 (11-5)
4. Chile 13/8 (13-12)
5. Uruguay 12/8
6. Kolumbia 10/8
7. Ecuador 9/8
8. Venezuela 7/8 (9-13)
9. Peru 7/8 (5-16)
10. Bolívia 5/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik