Élet-Stílus

Folytatódhat az M6-os alagút építése

admin
admin

2008. 09. 26. 20:03

A kivitelező reményei szerint két hét múlva folytatódhatnak az alagútépítési munkálatok az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly szakaszán.

Elkészült a Bátaszékhez közeli, “A” jelzésű alagút nyáron történt beomlásával kapcsolatos második szakértői jelentés, amely az előzőnél sokkal alaposabban foglalkozik a munka folytatásának feltételeivel. Marad az eredeti nyomvonal, a technológia sem változik, továbbra is az úgynevezett osztrák alagútépítési módszerben gondolkodnak, csak más műszaki megoldásokat alkalmaznak a beomlott szakaszokon.

Az autópálya elkészül a 2010 március végi határidőre – hangsúlyozta Rakita András, Mecsek Construction Group (MCG) főmérnöke. Amennyiben a közlekedési hatóság feloldja az alagutakat érintő építési tilalmak egy részét, több géppel, több oldalról és teljes erővel dolgoznak majd, hogy behozzák az ott elszenvedett két hónapos lemaradást.

A főmérnök azt monda, hogy a kivitelezés a többi területen gőzerővel folyik. A földmunkák 70 százalékával végeztek, a töltések készültsége 85, a védőrétegeké 50, a pályaszerkezeté 20 százalékos, amely erre az időre kiváló eredmény. Emellett zajlik már az összes híd építése is.

A munkálatokat hátráltatja több gazdag régészeti lelőhely, melyeket a közelmúltban fedeztek fel az autópálya nyomvonalán. Azt tervezik, hogy az eddig előkerült leletekből év végére kiállítást rendeznek a szekszárdi Wosinszky Mór Múzeummal és a pécsi Janus Pannonius Múzeummal közösen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.