Élet-Stílus

Börtönbe kerülhet az Ajax játékosa

Kétéves börtönbüntetést kért az illetékes spanyol ügyészség Oleguer Presasra, az FC Barcelona volt futballistájára, aki jelenleg a holland Ajax játékosa.

A Marca internetes oldalán közzétett írás szerint Oleguerrel szemben az a vád, hogy – még 2003 szeptemberében – a Barcelonához közeli Sabadellben résztvett olyan vandál szurkolói akciókban, amelyek következtében rendőrök is megsebesültek.

A futballista, aki az elmúlt szezonig játszott a Barcában, a vádirat szerint kővel dobott meg egy hatósági embert, akinek a könyöke megsérült. Tettéért – bizonyítottság esetén – akár két esztendőre is lecsukhatják.

Lehet, nem sokáig mosolyog... (.fcbarcelona.com)

Lehet, nem sokáig mosolyog… (fcbarcelona.com)

Az ügyészség vele együtt összesen 11 embert vádol törvénysértő cselekedetek elkövetésével, így azzal, hogy kövekkel, üvegekkel, szemeteskukákkal felfegyverkezve több ízben összecsaptak a sabadelli rendfenntartó erőkkel.

A 28 éves védő kétszer nyert bajnokságot és spanyol Szuperkupát, s 2006-ban pedig BL-győztes volt a Barcával.

Nem csak Oleguer került szembe a hatóságokkal: őrizetbe vették Lorenzo Sanzot, a Real Madrid volt elnökét. Helyi források szerint a sportvezetőt, aki 1995 és 2000 között irányította a fővárosi klubot, csalással gyanúsítják. Az ügyben Sanz mellett további két személlyel szemben folyik eljárás.

Új edző a Newcastle-nél

Ideiglenesen, október végéig Joe Kinnear lett az angol Premier League utolsó előtti helyén álló Newcastle United vezetőedzője. Eddig Chris Hughton irányította az együttest megbízottként. A Newcastle öt forduló alatt 4 pontot szerzett, és szégyenszemre csak a 19. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik