Élet-Stílus

Balhé az Üllői úton

Tizenkét személyt állított elő a rendőrség a csütörtök esti Ferencváros-Haladás labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés előtt és után, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak - közölte a BRFK pénteken.

A csütörtöki meccs előtt a Fradi-drukkerek a vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget. Innen öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra.

A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, s megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét személyt állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, a további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések során három rendőr és egy szurkoló sérült meg, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen.

Szabó Zsolt bírót (jobbra) csak szidták... (MTI)

Szabó Zsolt bírót (jobbra) csak szidták… (MTI)

A lefújás után a ferencvárosi drukkerek egy csoportja az Üllői útról megpróbált betörni a vendégszektorba, a bezárt kaput rángatták, illetve petárdákat dobtak be a lezárt ajtón.

A megfékezésükre érkező rendőröket is elkezdték dobálni, rövid közelharc után a rendfenntartók kiszorították a rendbontókat a kapu elől az utcára. A szurkolók a népligeti metróaluljáróban több lámpát szétvertek, sörösüvegeket törtek szét.

A Magyar Kupa-mérkőzést a Haladás nyerte 2-1-re, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Máris ítélkezett a bíróság

Kevesebb mint 12 óra alatt bíróság elé állított a Budapesti Nyomozó Ügyészség két férfit, akit a Ferencváros-Haladás Magyar Kupa-mérkőzés után állítottak elő. Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állította bíróság elé a két szurkolót.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte őket, a büntetés végrehajtását azonban három évre felfüggesztette – közölte Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Az ítélet nem jogerős. Az MTI úgy tudja, hogy a szurkolók kővel dobálták a rendőröket.

A nyolcaddöntő párosítása

Fehérvár FC – DVSC-TEVA
Bőcs KSC (NB II.)-Újpest FC
Fehérvár FC II. (NB III.)-Siófok
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC
Kecskeméti TE-ERECO – REAC
Kazincbarcika (II.)-Pápa (II.)
Gabona-Trans Kaposvár – MTK Budapest
Makó FC (II.)-Budapest Honvéd

A továbbjutás két mérkőzésen dől el. Az első meccseket október 8-án, a visszavágókat október 22-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik