Élet-Stílus

Peking: elégedetlen a MOB

Tényfeltáró és egyben előremutató jelentést szeretne a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége elé terjeszteni a testület szakmai és tudományos bizottsága a pekingi szereplésről.

A MOB honlapjának beszámolója szerint e szándék megfogalmazásával nyitotta meg a bizottság legutóbbi ülését annak vezetője, Szabó Tamás. A tanácskozáson Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója elmondta, hogy a sportágaktól bekért értékelések elkészültek, és az első összegzés is megtörtént.

Kovács Tamás az MTI érdeklődésére egyebek mellett azt emelte ki, hogy 24 sportágból 23 a célkitűzéstől elmaradva szerepelt, ami arra utal, hogy nagy baj van. „Egy-két sportágban el lehet bukni, de ennyiben egyszerre nem” – tette hozzá.

Kovács szerint nagy baj van (MTI)

Kovács szerint nagy baj van (MTI)

Kovács elöljáróban annyit közölt, hogy a sportági elemzések részletesek, többségükben a gyenge szereplés okai között szerepel a sportegészségügy helyzete, a túlversenyeztetés, a rossz formaidőzítés, a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján készült nem megfelelő helyzetértékelés, esetleg az elrontott akklimatizáció.

Szabó Tamás szerint a sportszövetségek értékelésével lényegében egyet lehet érteni, de a jövőt illető, megfelelő javaslatok összegezését is le kellene tenniük az elnökség asztalára.

Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott, a szakmai és tudományos bizottság véleményalkotó, javaslattevő testület, ennek megfelelően készíti el anyagát az október 3-i elnökségi ülésre. A közgyűlés ezt követően, október 18-án foglalkozik a pekingi szerepléssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik