Élet-Stílus

Decemberben bokszol Balzsay

Leghamarabb 2009-ben küzdhet meg élete első világbajnoki övéért Balzsay Károly (19 győzelem - 0 vereség) az Universum nagyközépsúlyú magyar bokszolója. A profik között még veretlen Bedék Zsolt szombaton vívja 11. mérkőzését.

Az ütőerejéről is elhíresült Balzsay Károly sérülés miatt lemaradt a szeptember 27-i Universum-gáláról, így legközelebb csak december 9-én Söldenben bokszol klub leányvállalata, a Spotlight Promotion rendezvényén. Egyelőre nem ismert, hogy az év végén megrendezésre kerülő összecsapás cím- vagy felhozó mérkőzés lesz-e.

Balzsay a Nemzeti Sport információi szerint leghamarabb jövőre küzdhet meg élete első világbajnoki övéért.

Balzsay szeme egy tréningen sérült meg (MTI)

Balzsay szeme egy tréningen sérült meg (MTI)

Egy másik magyar profi, Bedák Zsolt még messze van a címmeccstől, legközelebb most szombaton kell ringbe szállnia a kispehelysúlyú magyar öklözőnek. A mexikói German Meraz ellen vívja pályafutása 11. profi ökölvívó-mérkőzését Bedák Zsolt, aki idáig hibátlan mérleget tudhat magáénak, s ezúttal egy nyolcmenetesre tervezett összecsapáson kell folytatnia győzelmi sorozatát Hamburgban.

A 22 éves Meraz “Mexikó Csendes-óceáni partvidékének bajnoka”. A profik között eltöltött három éve alatt 29 meccsen van túl, 18 győzelem, 10 vereség és egy döntetlen a mérlege. Meraznak ez lesz idén a 11. meccse!

—-Elkapkodták a De La Hoya-Pacquiao bokszcsata jegyeit—-

Pénztárnyitás után pár óra alatt csaknem az összes belépő elkelt a vérbeli bokszcsemegének ígérkező Oscar De La Hoya-Manny Pacquiao összecsapásra.

A hivatásos ökölvívás korszakos alakjainak számító amerikai és fülöp-szigeteki bokszoló december 6-án lép a szorítóba Las Vegasban, az MGM Nagykertnek nevezett szórakozóhelyén, várhatóan színig telt nézőtér, 16 ezer ember előtt. Jelen állás szerint a hivatásos boksz történetében a mostani a második legnagyobb jegybevétel: a gyorsan elkapkodott tikettekért összesen csaknem 17 millió dollárt fizettek a nagy érdeklődés övezte ringcsatára kíváncsiak. Belépőkből ennél több eddig csak abból a meccsből folyt be – jelesül 18.4 millió dollár, alapvetően a jelenleginél is magasabb jegyáraknak köszönhetően -, amelyet szintén De La Hoya vívott méghozzá ugyanitt, 2007. május 5-én, az azóta visszavonult, ugyancsak világsztár Floyd Mayweather Jr.-ral. A belépők mellett persze további busás összegek folynak majd be a televíziós közvetítések jogdíjából, s ugyancsak jelentős summával gyarapodhatnak a küzdő felek a kábeltévés csatorna adására előfizetők jóvoltából.

Az év végi meccs vélhetően az utolsó lesz a 35 esztendős De La Hoya pályafutásában, ami még vonzóbbá teszi az összecsapást, melynek végkimenetelét nehéz lenne megjósolni, hiszen két sokszoros világbajnok klasszis méri össze tudását a kötelek között. A szorítóba lépők közül a légsúlyból a váltósúlyba “felhízó”, 29 éves Pacquiaónak jobb a mérlege, amennyiben 47 győzelmet – benne 35 KO-t -, s 3 veresége mellett két döntetlent számlál, míg a 66 és fél kilós “középutas” kategória miatt alapos fogyókúrára kárhoztatott De La Hoyának 39 – közte 30 kiütéssel – nyert meccsén kívül 5 veresége van.

Az Amerikában csak “Álomcsata” elnevezéssel hirdetett kesztyűs viadal vonzerejéről szólva Pacquiao mérkőzésszervezője, a leghíresebb promóterek közé tartozó Bob Arum igen kézzelfogható magyarázattal szolgált: “Két akkora szupersztárnak a meccse, mint amilyen Manny Pacquiao és Oscar De La Hoya, rendkívüli hatással van a publikumra. Senki se szeretne lemaradni, inkább nagyon is ott akar lenni a nézőtéren.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik