Élet-Stílus

A McLaren fizeti a Ferrari számláját

Nem elég, hogy a McLaren a Lewis Hamilton büntetésével kapcsolatos fellebbezési tárgyaláson nem ért el sikert, emellett még komoly pénzt is veszített az ügyön.

Az FIA fellebbviteli bírósága hétfőn Párizsban tárgyalta meg Lewis Hamilton belgiumi büntetésének fellebbezését, és amint azóta kiderült, végül érdemi döntés nélkül utasították el azt.

Nem elég azonban, hogy Hamilton büntetéséhez nem nyúltak az FIA-nál, az ítéletben természetesen azt is leszögezték, hogy az eljárás költségei a McLarent terhelik, így a csapat a saját kiadásai mellett az FIA-tisztviselők – jogászok, sőt még a Ferrari képviselőinek, akikről még mindig nem tudjuk, hogy mi közük volt az ügyhöz – utaztatását és egyéb kiadásait is a wokingi csapat fizeti.

Fizetnek a semmiért (vezess.hu)

Fizetnek a semmiért (vezess.hu)

A végösszeg nem kicsi, összesen nagyjából egymillió dollárra (165 millió forint) rúg. A brit sajtó természetesen a McLaren arculcsapásaként értékeli az FIA módszerét, azaz, hogy a fellebbezés elutasítását nem tették meg korábban, hanem végigjátszatták az egész ügyet, és a végén még a McLarennel is fizettetnek mindent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik