Élet-Stílus

Kerékpároshidat kap Szigetmonostor

admin
admin

2008. 09. 23. 18:00

Azonnal meg kell kezdeni a Pomázt és Budakalászt elkerülő út építésének előkészítését, Szigetmonostor pedig közúti híd helyett kerékpáros- és gyalogoshidat kap Szentendre felé - derül ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A hivatalos lapban megjelent “Az M0 autópályához és a Megyeri hídhoz kapcsolódó egyedi intézkedésekről” című határozat szerint a lehető leggyorsabb ütemben kell folytatni az aquincumi híd és a 10. valamint 11. számú főút közötti levezető út előkészítését.

A folytatás arról szól, hogy felgyorsítják a Zsámbéki medence településeit elkerülő feltáró út előkészítését. Le kell zárni a Budakalász és Pomáz által indított peres, illetve vitás ügyeket, és elő kell készíteni a két települést elkerülő út építését.
Az M0 északi szektora, illetve a Megyeri híd átadását követő fél évben, októbertől számlálni kell a forgalmat, és el kell készíteni azokat a kis léptékű beruházásokat, amelyek mérséklik a forgalom átrendeződés káros hatásait.

Szentendre és Szigetmonostor közúti híd helyett gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas hidat kap, továbbá egyéb (közlekedési, turisztikai, környezetvédelmi) fejlesztésekre is számíthat Szigetmonostor. Az állami pénzből megvalósuló fejlesztéseket a helyi önkormányzat határozza meg, de annak összegéről nem szól a kormány határozata.

A felsorolt munkák költségeit a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter tervezi be a jövő évi költségvetésébe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.