Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Barcelona (videó)

A Barcelona a harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét a Primera Divisiónban: idegenben ütötte ki az újonc Sporting Gijón együttesét.

A Gijón a 20., a vereséggel és döntetlennel kezdő Barcelona pedig a 15. helyről várta a harmadik forduló zárómérkőzését.

A katalánok a fejüket használva bő fél óra alatt kétgólos előnybe kerültek: előbb Iniesta beadása után Xavi közelről bólintott gólt érően, majd egy szöglet után Puyol továbbcsúsztatott labdáját Eto’o közelről, néhány centiméterről fejelte a hálóba.

A 49. percben egy újabb fejessel nőtt a Barcelona előnye, de ezt nem gránátvörös-kékben feszítő játékos, hanem Jorge szerezte, ő a saját kapujába csúsztatott egy szöglet után. Aztán a hazaiak a másik kapuba is betaláltak, egy ellentámadás végén Maldonado 13 méterről lőtt a bal felső sarokba.

Ezzel el is lőtte összes puskaporát a házigazda Sporting Gijón, ráadásul az 57. percben megfogyatkozott, a Barcelona pedig újabb három gólt szerzett. Messi kitűnő kiugratása után Iniesta gurította el a labdát a kapus mellett – ezzel lett 4-1 -, majd az ő átadása után az argentin klasszis 7 méterről, kapásból vágta hálóba a labdát, zárszóként pedig Messi közelről fejelt a kapu közepébe egy sakk-mattra kijátszott akció végén.

Fölényes, 6-1-es győzelmével a Barcelona a kilencedik helyre kapaszkodott fel a tabellán, a Gijón továbbra is utolsó.

Primera División, 3. forduló:


Sporting Gijón-Barcelona 1-6 (0-2)


Gól: Maldonado (50.), illetve Xavi (27.), Eto’o (33.), Jorge (öngól, 49.), Iniesta (70.), Messi (85., 89.)

Kiállítva: Gerard (Sporting Gijón, 57.)



Korábbi eredmények:

Racing Santander-Real Madrid 0-2
Almería-Málaga 1-0
Athletic Bilbao-Valladolid 2-0
Deportivo-Real Mallorca 0-0
Numancia-Villarreal 1-2
Real Betis-Sevilla 0-0
Valencia-Osasuna 1-0
Espanyol-Getafe 1-1
Atlético Madrid-Recreativo Huelva 4-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik