Élet-Stílus

Alonso marad sereghajtó

A kétszeres spanyol világbajnok lapértesülés szerint a következő idényben is a Renault-nál versenyez, és azzal számol, hogy 2011-ben igazolhat a Ferrarihoz. Fernando Alonso idén Massának drukkol, de a pénzét volt csapattársára, Lewis Hamiltonra tenné.

Alonso idén hasonló helyzetben van, mint egy éve, újra azon gondolkodik, hogy melyik csapatnál folytassa pályafutását. A spanyol AS úgy tudja, hogy jövőre még nem vált Alonso, a következő évben is a Renault versenyzője marad, de csak azért, hogy mehessen majd a Ferrarihoz. Az olasz istálló a napokban meghosszabbította a világbajnoki címvédő Kimi Räikkönen kontraktusát, így a Ferrarinál egyelőre nemigen van Alonso számára hely.

Az olasz istálló pilótáit 2010-ig köti szerződés a csapathoz, a spanyol 2011-re tervezi székhelyét áttenni Maranellóba. Alonso ezért is kosarazta ki a bejelentkező BMW-t, mivel a németek kizárólag három évre írtak volna alá a pilótával, aki így nem tudna 2011-ben a Ferrarihoz szerződni. Ezzel szemben a Renault-nál szinte nyílt a szerződése, bármikor távozhat.

Idén is körülötte forog a pilótapiac (vezess.hu)

Idén is körülötte forog a pilótapiac (vezess.hu)

Az említett csapatok mellett a Honda is képbe került, de később a spanyol akár a McLarenhez is visszatérne. “Én soha semmire sem mondom, hogy lehetetlen, de ehhez sok dolognak kellene megváltozni a McLarennél” – mondta.

Alonso azt állítja, hogy nem személy szerint Hamiltonnal volt baja tavaly a csapatnál, nem miatta távozott: „Sosem volt bajom vele. Tisztelem versenyzőként. Igaz, hogy a kapcsolatunk nem volt a legjobb, de ez inkább a csapat hibája volt, a vezetők nem kezelték jól a helyzetet. Ragyogó munkát végez a csapatnál, amiért minden elismerés megilleti.”

A kétszeres világbajnok így látja a 2008-as helyzetet: „Szeretném, ha Massa győzne, de igazság szerint nagyon nehéz jósolni. Ha fogadnom kellene, Lewisra tenném a pénzem, mert az egész idényt tekintve ő teljesített egyenletesebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik