Élet-Stílus

Vadócz játszott, a Real nyert

A Real Madrid ugyan nem villogott, de így is nyert a Racing Santander otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. Vadócz Krisztián kezdő volt az Osasunában, de ennél több örömben nem lehetett része, mivel csapata kikapott.

A bajnok Real Madrid bár mezőnyfölényben játszott, komoly helyzetet nem tudott kialakítani – egészen az 54. percig, ekkor azonban az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta. Egy ellentámadás során Higuaín lódult meg a jobb oldalon, átadása után pedig De la Red 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban a Racing Santander hiába igyekezett, nem tudott egyenlíteni, sőt, helyzete sem igen volt (az egész meccsen mindössze kétszer találta el a kaput), majd újabb húsz perc elteltével már két gól volt a hátránya. A Real második találata is kontrából született: Van Nistelrooy kapott labdát bal oldalon, mindenki beadásra számított, a holland csatár viszont 14 méterről a félmagasan a kapu jobb oldalába küldte a labdát.

Az andalúziai rangadón, a Betis és a Sevilla összecsapásán nem született gól, míg a Villarreal hátrányból fordítva szerezte meg a három pontot a Barcelonát legyőző és a Real ellen veresége ellenére is helytálló Numancia otthonában. Nyert a Valencia is: Mata hajrában szerzett góljával (a 20 esztendős szélső David Villa beadása után öt méterről helyezte a labdát a kapuba) intézte el a 63. perctől tíz emberrel játszó Osasunát.

A vendég pamplonaiaknál Vadócz Krisztián először játszott – kezdő volt, majd a 74. percben lecserélték. Ezt megelőzően utoljára 2000 májusában lépett pályára magyar játékos (nevezetesen Molnár Balázs, Espanyol) a Primera Divisiónban.

Primera División, 3. forduló:
Racing Santander-Real Madrid 0-2 (0-1)
Gól: De la Red (54.), Van Nistelrooy (74.)

Almería-Málaga 1-0 (0-0)
Gól: Negredo (74.)
Kiállítva: Ortiz (86.), ill. Angel (80.)

Athletic Bilbao-Valladolid 2-0 (0-0)
Gól: Llorente (50.), Iraola (80., 11-esből)

Deportivo La Coruna-Real Mallorca 0-0
Kiállítva: Bravo (59.), ill. Navarro (77.)

Numancia-Villarreal 1-2 (1-0)
Gól: Brit (42.), ill. Cazorla (49.), Lloerente (76.)

Real Betis-Sevilla 0-0

Valencia-Osasuna 1-0 (0-0)
Gól: Mata (84.)
Kiállítva: Azpilicueta (63., Osasuna)

Szombaton játszották:
Espanyol-Getafe 1-1
Atlético Madrid-Recreativo Huelva 4-0

Sporting Gijon-FC Barcelona, később

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik