Élet-Stílus

Szafina győzött Tokióban

Dinara Szafina nyerte az 1,34 millió dollár összdíjazású tokiói keménypályás női tenisztornát, miután két játszmában legyőzte Szvetlana Kuznyecovát.

A tokiói torna fináléjában a negyedik helyen kiemelt orosz Dinara Szafina két játszmában, 1 óra és 18 perc alatt győzte le honfitársát, az ötödikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecovát.

Szafina az első szettben mindössze egy gémet engedélyezett ellenfelének, miközben kétszer is elvette annak adogatójátékát. Kuznyecovának ellenben még csak lehetősége sem volt erre.

A második szettben viszont három bréklabdájából egyet kihasznált, csakhogy Szafina háromszor is elvette a szervajátékát – végül könnyedén, 6:1, 6:3-ra győzött.

A 22 éves orosz hölgy idén negyedszer nyert WTA-viadalt, s tokiói sikerének köszönhetően a hétfői világranglistán már a harmadik helyen jegyzik majd.

„Pályafutásom során ezen a héten játszottam a legjobban. Nagyszerű érzés feljebb lépni a világranglistán, és remélem, tudok még javítani” – mondta mosolyogva Szafina a tokiói teniszviadal döntőjét követően.

Magyarok egymás ellen

Kapros Anikó három szettben nyert Arn Gréta ellen a 145 ezer dollár összdíjazású szöuli torna selejtezőjének második fordulójában. Kapros a kanadai Stephanie Dubois-val találkozik a kvalifikáció utolsó körében, és ha ismét győz, felkerül a harminckettes főtáblára – írta az MTI.


Tokió, női torna, döntő:

Szafina (orosz, 4.)-Kuznyecova (orosz, 5.) 6:1, 6:3

Szöul, női torna, selejtező, 2. forduló:
Kapros-Arn 2:6, 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik