Élet-Stílus

Megalázták Hajnal csapatát

Az újonc Hoffenheim nagy verést mért a Borussia Dortmund csapatára, ezzel már a második a német labdarúgó-bajnokság tabelláján. A Hamburg is kikapott.

A Hoffenheim-Borussia Dortmund találkozó akár „magyaros rangadó” is lehetett volna, csakhogy a hazaiak Löw Zsoltot nem nevezték a találkozóra, míg Hajnal Tamás a dortmundi kispadon ücsörgött. A válogatott középpályás vélhetően nagyon kényelmetlenül érezte ott magát, hiszen csapattársai csak kínlódtak, és végül megalázó vereséget szenvedtek az újonctól, amely – láss csodát! – a második helyen áll a tabellán.

Egy formás támadás végén Ibisevic már az 5. percben megszerezte a vezetést Hoffenheimnek, majd a 25. percben Salihovic parádés szabadrúgásával nőtt a hazaiak előnye.

Sead Salihovic nagyszerű gólt szerzett (dpa)

Sead Salihovic nagyszerű gólt szerzett (dpa)

A szünet után Ibisevic lőtt közelről a léc alá, majd ugyanő később a kapufát is eltalálta. Ugyanakkor nem úszta meg újabb gól nélkül a Dortmund: egy nagyszerű kiugratást követően Carlos Eduardo 16 méterről gurított a kapuba. A vendégek legalább a becsületgólt megszerezték: a 91. percben Santana lőtt a jobb alsó sarokba egy kapu előtti kavarodás után.

A Dortmundhoz hasonlóan Hamburg is nagy verést kapott a Wolfsburg otthonában (Felix Magath csapata szűk félóra alatt beállította a 3-0-s végeredményt), míg a VfB Stuttgart hazai pályán hátrányból felállva verte a Karlsruhe együttesét (3-1).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik