Élet-Stílus

Pirlo és Trezeguet hosszabb pihenője

A Milan és a Juventus is hosszabb időre kénytelen nélkülözni meghatározó játékosát: Andrea Pirlo és David Trezeguet több hónapig hiányozni fog a két bajnokaspiráns együttesből.

A Milan 29 esztendős irányítója combizom-húzódása miatt várhatóan negyvenöt-hatvan napig nem léphet pályára.

Az olasz válogatott futballista kedden, edzés közben sérült meg. Az idényt rosszul kezdő milánói alakulatnak különösen rosszkor jött meghatározó futballistájának kidőlése.

Pirlo bő másfél hónapig nem léphet pályára (Ansa)

Pirlo bő másfél hónapig nem léphet pályára (Ansa)

A 2007-es BL-győztes közelmúltban megerősített szakvezetője, Carlo Ancelotti rezignáltan fogadta a hírt, amely szerint a futballista 45-60 napos pihenőre kényszerül.

„Sajnos, Pirlo nélkül fogunk játszani a közeljövőben” – kesergett az állását a legutóbbi, kevésbé fényes eredmények ellenére megtartó Ancelotti, akinek helyzetét nehezíti, hogy a középpályán további hiátusok adódhatnak.

Gennaro Gattuso rehabilitációja sem az elvárt ritmusban alakult, a védekező középpályás csak a kispadon foglalt helyet a Zürich elleni UEFA-kupa-találkozón. Így a Lazio elleni bajnokin valószínűleg nem a Gattuso-Flamini-Ambrosini trió kezd, hanem Seedorf egy sorral hátrébb próbál majd megfelelni.

A Juventus is megfogyatkozik. A térdét fájlaló David Trezeguet-re operáció vár, s nem kizárt, hogy a támadó négy hónapig marad távol. A francia csatár már jó ideje fájdalomcsillapítókkal vállalta játékot, legutóbb a Zenit elleni 1-0-ra megnyert BL-mérkőzésen jutott szóhoz.

Elképzelhető, hopgy Trezeguet csak 2009-ben tér vissza csapatába (AP)

Elképzelhető, hopgy Trezeguet csak 2009-ben tér vissza csapatába (AP)

A torinói klub hivatalos honlapján közölte, hogy a „tesztek kimutatták, David Trezeguet problémáját csak műtéti beavatkozással lehet orvosolni”.

A Cagliari elleni idegenbeli bajnokin Del Piero sem léphet pályára, így alighanem az elégedetlen, s az Arsenallal kokettáló Giovinco kap majd lehetőséget Amauri párjaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik