Élet-Stílus

Otthonában alázták meg a Bayernt

A Bayern München megsemmisítő vereséget szenvedett a Bundesliga 5. fordulójában. A hazai pályán 2007 áprilisa óta veretlen bajorokat a Werder Bremen leckéztette meg.

Münchenben már elkezdődött az Oktoberfest, s a hagyomány jó Bayern-eredményt ígért, hisz az ünnepsorozat alatt vívott 24 bajnokijából a bajor gárda tizenötöt megnyert, kilenc döntetlen mellett.

A találkozó úgy is indult, ahogy a vendéglátók eltervezték: Diego szabadrúgása után a müncheniek táboroztak le a Werder térfelén, s a nyomás helyzeteket szült.

Ám Toni két helyzetecskéje és Schweinsteiger szabadrúgása sem jelentett komoly veszélyt. Az első negyedóra végén villant a brémaiak dél-amerikai szekciója, Diego passza után Pizarro lőtt kapura, Rensing azonban a helyén volt.

Nem úgy a 30. percben. Ekkor Özil remekül ugratta ki Rosenberget, a svéd tolt egyet a labdán, s Van Buyten és Demichelis között 13 méterről Rensing kapujába lőtt. A Bayern három perccel később Podolski kapufájával válaszolt, majd Toni fejese riogatta Wiesét, ám a második gólt is az okosan játszó északiak szerezték.

Diego és Schweinsteiger harca - a brazil lehetett boldogabb (dpa)

Diego és Schweinsteiger harca – a brazil lehetett boldogabb (dpa)

A 45. percben ismét Öziltől indult a Werder támadása. A török származású középpályás lövését Rensing csak kiütni tudta, míg az érkező Naldo négy méterről a hálóba továbbított.

A szünetben Jürgen Klinsmann kockázatos lépésre szánta el magát, a védelemből lehozta Van Buytent, s a belga helyén a középpályás Borowski kezdett.

A húzás csak részben vált be. A Werder tizenöt perc alatt megduplázta kétgólos előnyét, egyben eldöntötte a találkozót. Előbb Diego passza után a tétovázó Oddo mellől a bal felső sarokba bombázó Özil tette fel addigi teljesítményére a koronát, majd Rosenberg átadásából Pizarro talált be egykori csapata kapujába: kiütés!

A folytatásban kővé dermedt a müncheni csapat. A 67. percben a pirosmezes védelem – s az árnyékra kifutó Rensing – szemlélődése közepette a kaputól hét méterre egyes egyedül álló Rosenberg juttatta kapuba Diego szabadrúgását.

A hajrában Oddo jobboldali beívelését Borowski tizenegy méterről lőtte a hálóba, majd a Brémából érkező középpályás a másik olasz, Toni előkészítéséből is betalált A bajorok 2007 áprilisa óta először kaptak ki hazai környezetben. A Bayern ezzel elvesztette veretlenségét a mostani szezonban.

A Frankfurt felett diadalmaskodó Schalke a tabella élére ugrott, a Dárdai Pál nélkül felálló Hertha BSC pedig 1-0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach otthonában.

Bundesliga, 5. forduló

bayern-werder bremen 2-5 (0-2)

München, Allianz-Arena, 69 ezer néző. Vezette: Kinhöfer
Gól: Borowski (71., 85.) ill. Rosenberg (30., 67.), Naldo (45.), Özil (54.), Pizarro (59.)
Bayern: Rensing – Lucio, Demichelis, Van Buyten (Borowski, 46.) – Lell (Oddo, 46.), Van Bommel, Lahm – Schweinsteiger, Zé Roberto (Sosa, 67.) – Podolski – Toni.
Bremen: Wiese – Prödl, Naldo, Mertesacker, Boenisch – Baumann (Hunt, 46.) – Vranjes, Özil (Niemeyer, 77.) – Diego – Rosenberg (Sanogo, 70.), Pizarro.

Bielefeld-Köln 2-0 (0-0)
Gól: Kamper (74.), Wichniarek (77.)

Mönchengladbach-Hertha 0-1 (0-1)
Gól: Kacar (11.)

Cottbus-Bochum 1-1 (1-0)
Gól: Sörensen (13.) ill. Yahia (47.)

Schalke-Frankfurt 1-0 (1-0)
Gól: Ochs (öngól , 41.)
Kiállítva: Chris (34., Frankfurt)

Az élcsoport:
1. Schalke 11 pont, 2. Hamburg 10, 3. Leverkusen 9, 4. Bremen 8 (13- 8), 5. Bayern 8 (12- 9), 6. Dortmund 8 (8- 6)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik