Élet-Stílus

Vettelnek nem kell 25 milliárd

Sebastiel Vettel, aki a hétvége óta minden idők legfiatalabb győztese a Forma-1-ben, jövőre már a Toro Rossóból átül a Red Bull versenyautójába.

Az első csapathoz való előléptetés nemcsak erkölcsi, de anyagi jelentőséggel is bír, hiszen 2009-ben már 1,5 millió eurót keres majd.

Persze ez még mindig zsebpénz a Kimi Raikkönen vagy Fernando Alonso által zsebre tett év 6-7 milliárd forinthoz képest, de tekintve, hogy jelenlegi 600 ezer eurós fizetésével Vettel a harmadik legkevesebbet kereső pilóta a 20 fős mezőnyben, nem rossz fejlődés. Sőt, külön ki kell emelni, hogy Vettel egyedül szerezte ezt meg, nincs menedzsere.

Vettel és Gerhard Berger csapatfőnök a monzai pódiumon (vezess.hu)

Vettel és Gerhard Berger csapatfőnök a monzai pódiumon (vezess.hu)

Első győzelme után ugyanis azonnal Michael Schumacherhez hasonlították, így a német Bild azonnal megkérdezte a hétszeres világbajnok menedzserét, nem egyengetné-e a fiatal tehetség pályafutását.

Willi Weber persze szívesen vállalkozna erre: „Sebastian egy kedves fiú, sok mókát tartogatna az együttműködés vele. Csak hívnia kell, rögtön segítek neki.”

Azonban hiába lebegtette meg Weber, hogy karrierje során 100 millió euróval (kb. 25 milliárd Ft) lehetne gazdagabb a versenyző így, Vettel nem kér a segítségből. „Nem fogok semmin változtatni! Egyáltalán nem. Nem látom, miért kellene máshogy szerveznem a dolgaimat, mint most” – válaszolta a Bildnek a fiatal német. Amit az édesapja is megerősített: „Egyedül intézi az ügyeit” – mondta Norbert Vettel.

Vettel már korábban is úgy nyilatkozott, hogy nem igazán érdekli, hogy a mostaninál sokkal jobban keressen. Egy jó versenyautót akar, némi kaját, és egy helyet, ahol aludhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik