Élet-Stílus

Megtámadták a Sparta Praha elöljáróit Zágrábban

A horvát fővárosban megtámadták a cseh Sparta Praha küldöttségének egy csoportját a helyi Dinamo Zagreb elleni UEFA-kupa-mérkőzés előestéjén.

A Sparta négy elöljáróra és a csapattal tartó négy testőrre – esti sétájuk során – mintegy húsz álarcos, baseballütős férfi rontott rá. Az öt percig tartó verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek, és kórházi ellátásra szorultak.

„Szerencsére hozzá vagyunk szokva az ilyesmihez, ha nem így lenne, ennél sokkal rosszabbul is végződhetett volna a támadás” – nyilatkozott az egyik testőr.

A meccs körül már eleve felfokozott a hangulat annak nyomán, hogy a cseh alakulat kemény magja egy augusztusi bajnoki mérkőzésen zászlófelirattal Radovan Karadzic korábbi boszniai szerb vezetőt és az ugyancsak háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot éltette, amivel aligha szereztek barátokat a zágrábi drukkerek körében.

A zágrábi kemény mag

A zágrábi kemény mag

Jakub Otava, a cseh klub szóvivője még az elutazás előtt azt nyilatkozta, hogy körülbelül száz szurkoló tart velük Zágrábba, és közülük többekkel beszéltek, az elhangzottak alapján pedig nagyon remélik, nyugalomban fog lezajlani a mérkőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik