Élet-Stílus

Kovács Katalint megbünteti a klubja

Megbünteti klubja Kovács Katalint, aki egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy negyedik hellyel a magyar csapat legeredményesebb tagja volt Pekingben.

Az Index internetes portál úgy értesült, az MTK indoklása szerint a kétszeres olimpiai bajnok kajakos azért számíthat prémiummegvonásra, mert cserbenhagyta klubját, mivel nem olyan összetételű négyesben vett részt – Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával -, amelyben MTK-s versenyzők voltak.

Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll a kék-fehér klub alkalmazásában, velük kellett volna a válogatón rajthoz állnia, ő viszont Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta.

Az egyesület még az olimpia előtt kezdeményezett fegyelmi eljárást a klasszis versenyző ellen, mert az elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint. Kovács Katalin a pekingi olimpián már Sári Nándor irányításával három számban indult – ezt nem szerette volna Fábiánné -, egyesben negyedik lett, négyesben második, párosban pedig nyert Janics Natasával.

Az MTK szerint cserbenhagyta a klubot (MTI)

Az MTK szerint cserbenhagyta a klubot (MTI)

„Katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás. Több sebből vérzik a határozat” – jelentette ki Kovács jogi képviselője. Elég, ha csak abból indulunk ki, hogy a klub alapszabálya nem ismeri a prémiummegvonást. Jelenleg ezzel sújtják ügyfelemet.”

„Számításaink szerint több mint egymillió forintról van szó, ugyanakkor nem is ezen van a lényeg, hanem a sportemberekhez nem méltó, felháborító eljáráson” – nyilatkozta az Indexnek Fábry György, a kajakos ügyvédje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik