Élet-Stílus

Szávay párosban javított

Szávay Ágnes a szlovák Daniela Hantuchovával az oldalán bejutott a második fordulóba az 1,34 millió dollár összdíjazású tokiói kemény pályás női tenisztornán, ugyanakkor Czink Melinda és társa, a szlovén Andreja Klepac nem járt sikerrel.

A világranglistán 19. helyen álló Szávay Ágnes a 1,34 millió összdíjazású tokiói torna egyes küzdelmeinek első fordulójában kikapott a rangsorban 162. Morita Ajumitól, akinek a páros első körében – Daniela Hantuchovával az oldalán – aztán sikerült visszavágnia.
A duó két játszmában győzte le Moritát és Nakamura Aikót.

A találkozó mindössze 68 percig tartott. Az első szettben Szávayék hat bréklabdájukból hármat is kihasználtak, míg ellenfeleik csak egy játékot nyertek fogadóként.

A folytatásban is a magyar és a szlovák lány dominált: Szávayék kétszer ismét lebrékelték a rivális párost, miközben ezúttal is csak egy adogatójátékot veszítettek el. Végül könnyedén, 6:2, 6:3-mal jutottak a legjobb nyolc közé.

Szávay Ágnes párosban vigasztalódhat (MTI/EPA)

Szávay Ágnes párosban vigasztalódhat (MTI/EPA)

Czink Melinda és szlovén társa, Andreja Klepac ugyanakkor nem járt sikerrel: az első fordulóban kiesett, miután két szoros szettben kikapott a Hszie-Csuang tajvani kettőstől.

Tokió, női torna, páros, 1. forduló:
Szávay/Hantuchova-Morita/Nakamura 6:2, 6:3
Hszie/Csuang (4.)-Czink/Klepac 7:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik