Élet-Stílus

Kolozsvári futballcsoda a BL-ben

Szurkolók ezrei ünnepeltek kedd este Kolozsvár belvárosában, miután az erdélyi város román bajnokságot nyert csapata, a CFR Cluj idegenben legyőzte az olasz bajnokság ezüstérmesét, az AS Romát a Bajnokok Ligája A csoportjában.

A BL-újonc – amelynek tulajdonosa a magyar Pászkány Árpád – meggyőző játékkal nyert Rómában; Panucci 17. percben lőtt gólja után is talpra tudott állni: az argentin Culio két szépségdíjas találattal fordította meg a mérkőzést (2-1).

Nem véletlen, hogy a szerdai román lapok is őt tartották a mérkőzés hősének. A Gazeta Sporturilor a „Mágikus CFR” főcímmel jelent meg. „Culio arany bal lábával kétszer is betalált Doni hálójába, statisztává minősítve a szupersztár Tottit” – írta a napilap. „Veni, vidi, vici” – hirdette a ProSport, amely szerint a hat évvel ezelőtt még a harmadosztályban szereplő CFR a legnagyobb meglepetést okozta eddig a BL újoncai közül.

A lap felidézte, hogy Culio a római Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt azt nyilatkozta: „Lehet, hogy őrültnek gondolnak, de én bízom a sikerben a Roma ellen”.

Nem véletlen, hogy a mérkőzés után több romániai szakember és szövetségi vezető is felvetette: honosítani kellene a 25 éves, az Independientében és a Racing Clubban is megfordult játékost.

A ProSport szerint a győzelem azért is jelentős, mert az együttesnél nemrég váltottak edzőt: Ioan Andone helyét Maurizio Trombetta vette át. Az olasz trénernek ez volt második meccse a CFR kispadján: a hétvégi bajnoki fordulóban csapata szintén hátrányból fordítva győzött a Gloria Bistrita ellen.

„Gondolom, sokak számára hihetetlen, amit véghezvittünk, ez a siker ugyanis világszerte nagy visszhangot kelt majd” – így a CFR trénere. „Senki nem vitathatja el a sikerünk jogosságát, hiszen több helyzetünk volt, mint a rómaiaknak. Biztos voltam abban, hogy fordítani tudunk a kapott gól után, de hamar túl kell jutnunk a mostani eufórián, hiszen október 1-jén már az angol Chelsea-t fogadjuk. Azon a meccsen pedig be kell bizonyítanunk, hogy nem volt véletlen, ami Rómában történt.”

Jobb volt a Cluj

„A CFR nemcsak jobb volt, de szerencsésebb is; mindenesetre megérdemelten vitte el a három pontot. Elképzelés és kitartás nélkül játszottunk, össze kell kapnunk magunkat” – mondta a Roma vezetőedzője, Luciano Spaletti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik