Élet-Stílus

Talmácsi sikeres műtétje

Sikeres kézműtéten esett át Talmácsi Gábor: a gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 kcm-esek között címvédő magyar versenyzőt Indianapolisban operálták meg.

A csapattól származó információk szerint Talmácsi szétnyílt sajkacsontját dr. Tim Dicke kézspecialista műtötte meg hétfőn az Indiana Orthopaedic Hospital-ban, mely kifejezetten a profi sportolók ellátására szakosodott.

A gyorsabb gyógyulás érdekében egy úgynevezett Herbert-csavarral rögzítették a törött csontot, majd a jövő hét végén esedékes Japán Nagydíjig gipszet kapott a világbajnok. A műtét altatás alatt zajlott le és a tájékoztatás szerint minden jól alakult.

Talmácsi Gábor és Baumgartner Zsolt a Hungaroringen (MTI)

Talmácsi Gábor és Baumgartner Zsolt a Hungaroringen (MTI)

A gipszet Talmácsi kezéről jövő csütörtökön veszi le Claudio Costa, a MotoGP hivatalos orvosa, majd folytatja a kezelést annak érdekében, hogy a jelenleg a vb-pontversenyben harmadik magyar versenyző már Motegiben is rajthoz tudjon állni.

A magyar klasszis pénteken az Indianapolisi Nagydíj első időmérő edzésének elején elesett, és megsérült: eltört a bal kezében a sajkacsont.

hayden a ducatihoz szerződik

A következő szezontól a Ducati istálló alkalmazottja lesz Nicky Hayden, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában (MotoGP) szereplő Honda versenyzője.
“Nagyon örülünk Nicky érkezésének, fantasztikus pilóta, olyan aki soha nem adja fel” – nyilatkozta Claudio Domenicali, az olasz klub első embere.

A 27 éves amerikai klasszis 2006-ban óriási meglepetésre világbajnoki címet nyert, az idei pontvadászatban azonban csak a nyolcadik helyen áll. A “Kentucky Kid” becenévre hallgató Hayden – aki hat évet töltött el a Hondánál – érkezése azt jelenti, hogy az olasz Marco Melandri távozik az együttesétől, amelyben 2009-ben így két világbajnok versenyez majd, hiszen az amerikai csapattársa a címvédő ausztrál Casey Stoner lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik