Élet-Stílus

Még egyeztetnek a fővárosi traffipaxokról

admin

2008. 09. 16. 16:46

További egyeztetést igényelt Demszky Gábor a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén arról a javaslatról, amely szerint januártól a fővárosi közterület-felügyelők is végeznének traffipaxos ellenőrzést Budapesten.

A főpolgármester több szempontból is aggályosnak tartotta az előterjesztést. Így például amiatt, hogy a traffipax-vásárlásról szóló döntéssel előbb határoznának egy, egyébként nem önkormányzati feladat felvállalásról, minthogy ehhez biztosítanák a költségvetésen keresztül a forrásokat. A főpolgármester kinyilvánította azt is, hogy a feladatkörrel összefüggő kérdésekről személyesen kíván egyeztetni Budapest rendőrfőkapitányával.

A kabinet elé került előterjesztés szerint 10-10 traffipaxot és gépkocsit vásárolnának önkormányzati pénzből, s 20 fővel növelnék a közterület-felügyelet létszámát. Az előterjesztésből kiolvashatóan ennek költsége több mint 200 millió forint.

A kabinet ülésén a javaslat mellett leginkább érvelő Danielisz Béla (MSZP), a városrendészeti bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy egymilliárd forintos önkormányzati befektetésre lenne szükség e feladat hatékony ellátáshoz. Az ülésen élénk vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a közterület-felügyelet, illetve, hogy a túlmunkára nem kötelezhető köztisztviselő közterület-felügyelők miként tudnák hatékonyan ellátni ezt az új feladatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.