Élet-Stílus

Még egyeztetnek a fővárosi traffipaxokról

admin
admin

2008. 09. 16. 16:46

További egyeztetést igényelt Demszky Gábor a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén arról a javaslatról, amely szerint januártól a fővárosi közterület-felügyelők is végeznének traffipaxos ellenőrzést Budapesten.

A főpolgármester több szempontból is aggályosnak tartotta az előterjesztést. Így például amiatt, hogy a traffipax-vásárlásról szóló döntéssel előbb határoznának egy, egyébként nem önkormányzati feladat felvállalásról, minthogy ehhez biztosítanák a költségvetésen keresztül a forrásokat. A főpolgármester kinyilvánította azt is, hogy a feladatkörrel összefüggő kérdésekről személyesen kíván egyeztetni Budapest rendőrfőkapitányával.

A kabinet elé került előterjesztés szerint 10-10 traffipaxot és gépkocsit vásárolnának önkormányzati pénzből, s 20 fővel növelnék a közterület-felügyelet létszámát. Az előterjesztésből kiolvashatóan ennek költsége több mint 200 millió forint.

A kabinet ülésén a javaslat mellett leginkább érvelő Danielisz Béla (MSZP), a városrendészeti bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy egymilliárd forintos önkormányzati befektetésre lenne szükség e feladat hatékony ellátáshoz. Az ülésen élénk vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a közterület-felügyelet, illetve, hogy a túlmunkára nem kötelezhető köztisztviselő közterület-felügyelők miként tudnák hatékonyan ellátni ezt az új feladatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Meghalt Princz Gábor

Asian guy pulling warm pant, concept of sexuality problem or weight loosing

Mi okozza a reggeli merevedést?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.