Élet-Stílus

Real: győzelem történelmi góllal

A címvédő Real Madrid hazai pályán kétszer is hátrányba került a Barcelona-verő újonc Numancia ellen, ennek ellenére begyűjtötte a három pontot a spanyol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában, ráadásul 5000. gólját is megszerezte.

A Deportivo La Coruna elleni vereséggel kezdő bajnok Real Madrid a második fordulóban megszerezte első győzelmét az új bajnokságban, ráadásul történetének 5000. gólját is meglőtte a Primera Divisiónban. Jóllehet, a vasárnap esti mérkőzés elején még nyoma sem volt az örömünnepnek Madridban, tekintve, hogy a Barcelonát legyőző Numancia kétszer is előnyhöz jutott.

Előbb Moreno fejelt a jobb alsó sarokba egy szöglet után (0-1), majd Barkero pókhálózta ki a jobb felső sarkot (1-2). A két vendéggól között, a 18. percben Guti megpattanó lövése került a bal alsó sarokba, és ezzel megszületett a Real 5000. gólja a Primera Divisiónban. De ezt tulajdonképpen nem is a madridi játékos, hanem a blokkolni igyekvő, a labdába rosszul beleérő Boris szerezte. A 25. percben aztán Higuaín módosította 2-2-re az állást, majd a szünetig két góllal elhúzott a Real Madrid.

A Hamburgtól igazolt, új csapatában először eredményes Van der Vart éles szögből lőtt a hálóba, ezt követően pedig Cisma fejelt öngólt. A második félidőben már csak egy gól esett: Moreno szabadrúgásból talált a hazaiak kapujába – Casillas ugyan beleért a labdába, de nem tudta hárítani a 17 méterről leadott lövést. A végén persze így a madridiak örülhettek.

Történelmi Real-gólok

1. gól: Morera; 100. gól: Leoncito; 500. gól: Alday; 1000. gól: Pahino; 2000. gól: Gento; 3000. gól: Juanito; 4000. gól: Zamorano; 4500. gól: Raúl; 5000. gól: Guti

Nyert a Villarreal, ikszelt a Valencia

A Villarreal is nyert a második fordulóban, a Manchester United elleni BL-meccsre hangoló „sárga tengeralattjáró” Cazorla góljával „süllyesztette” el a Deportivót.

„Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok. Nehéz meccs volt, de igazságos eredmény született, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki” – így Manuel Pellegrini, a Villarreal trénere.

A Mallorcát az első körben könnyen, három góllal elintéző Valenciának az Almeriával már meggyűlt a baja, kétszer is hátrányba került, de egy pontra azért jó volt idegenben.

Hleb kidőlt

Legalább három hétig nem állhat a Barcelona rendelkezésére Alekszandr Hleb. Az Arsenaltól igazolt fehérorosz játékos a bal térdében szenvedett súlyosnak tűnő ínszalagsérülést a szombati, Racing Santander elleni (1-1) bajnokin. (MTI)


Primera División, 2. forduló:

Almería-Valencia 2-2 (2-1)
Gól: Piatti (21.), Negredo (40.), illetve Alexis (35.), D. Villa (69.)

Real Madrid-Numancia 4-3 (4-2)
Gól: Guti (18.), Higuaín (25.), Van der Vart (33.), Cisma (39., öngól), ill. Moreno (6., 57.), Barkero (21.)

Getafe-Real Betis 0-0

Málaga-Athletic Bilbao 0-0

Real Mallorca-Osasuna 1-1 (1-0)
Gól: Aduriz (15.), illetve Portillo (84.)

Recreativo Huelva-Espanyol 0-1 (0-0)
Gól: Luis García (84.)

Villarreal-Deportivo La Coruna 1-0 (1-0)
Gól: Cazorla (27.)

Szombaton játszották:
Sevilla-Sporting Gijon 4-3
Barcelona-Racing Santander 1-1
Valladolid-Atlético Madrid 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik