Élet-Stílus

Paralimpia: hajszálhíján bronz

Krajnyák Zsuzsa kerekes székes párbajtőző egyetlenegy tussal, balszerencsés körülmények között maradt le a bronzéremről a Pekingben zajló paralimpián.

Krajnyák Zsuzsa hősiesen küzdve, rendkívül balszerencsésen veszítette el a bronzmérkőzést hongkongi riválisával szemben, és lett legjobb európaiként negyedik a kerekes székes vívók párbajtőrversenyében. A 3. helyről döntő találkozó 14-13-as hongkongi vezetésnél egy együttes találattal ért véget.

„Mindig is utáltam az együttes találatokat, az a véleményem, hogy a tiszta, egylámpás találat az igazi. Sajnálom, hogy nem lett meg a bronz, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel” – mondta Krajnyák, akinek egy rendellenesség miatt nem fejlődött ki a bal lába.

Krajnyák Zsuzsa nagy csatában maradt le az éremről (MTI)

Krajnyák Zsuzsa nagy csatában maradt le az éremről (MTI)

A szám másik magyar indulója, Juhász Veronika az ötödik helyen végzett, miközben a férfiaknál a paralimpiai újonc, Horváth Gábor a selejtezőben búcsúzott. Úszásban Engelhardt Katalin 50 méter gyorson 8. lett, Vereczkei Zsolt ugyanebben a számban az előfutamban a 11. időt érte el, és kiesett.

A magyar érdekeltségű sportágak közül kedden kerül sor az erőemelők versenyére, illetve a női tőrözők és párbajtőrözők viadalára. Erőemelésben a 100 kilogrammos súlycsoportban Sas Sándor pályafutása első paralimpiáján vesz részt.

A 27 éves sportoló 2005-ben ezüst-, 2007-ben bronzérmes volt az Európa-bajnokságon. A plusz 100 kilóban induló Szávai Csaba 1992 óta résztvevője a játékoknak, és eddig mindig a legjobb nyolc között zárt. Egyetlen dobogós helyezését 2004-ben Athénben érte el, amikor harmadik lett.

Folytatódik a kerekes székes vívók versenye: a párbajtőrözők B sérültségi kategóriájában Pálfi Judit és Dani Gyöngyi indul. Dani Athénben egyéniben, Pálfi – többek között Danival együtt – csapatban lett ezüstérmes. A tőrözők viadalán Krajnyák és Juhász Veronika képviseli a magyar színeket. Krajnyák 2007-ben Európa-bajnok volt ebben a fegyvernemben.

Eddig 75 ország versenyzői végeztek dobogós helyen, Magyarország egy arany- és öt bronzéremmel 48. az éremtáblán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik