Élet-Stílus

Ancelotti maradhat a Milan kispadján

Carlo Ancelotti tovább dolgozhat az AC Milan vezetőedzőjeként, annak ellenére, hogy csapata beragadt a rajtnál, mindkét bajnoki találkozóját elveszítette.

A La Gazzetta dello Sport a héten arról cikkezett, hogy Carlo Ancelotti alatt igencsak táncol a kispad. Továbbá az a hír járta, hogy az AC Milan 2001 óta regnáló vezetőedzője ultimátumot kapott – és ez a tekintélyes olasz sportnapilap szerint úgy szólt: ha csapata nem győzi le a Genoát, új munka után nézhet.

Nos, ma már tudjuk, a piros-feketék a Bologna elleni hazai zakó (1-2) után Genovában is kikaptak (0-2), így a felkészülési találkozókat is beleszámítva kilenc meccsen hétszer vesztesen hagyták el a pályát. Tehát kézenfekvőnek tűnik, vagy inkább tűnt az edzőcsere. Hétfőre ugyanis kiderült: Ancelotti nem mond le, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben a vezetőség is kiáll a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes mester mellett. A támogatást kétségkívül a korábbi eredményeinek köszönheti.

„Ami azt illeti, cseppet sem érdekel, amit az újságok írnak. Voltam már hasonló helyzetben korábban is. Még érzem a bizalmat, így teszem tovább a dolgomat. Persze sajnálom, ami történt” – magyarázta a 49 éves tréner. A klubvezetőség részéről Adriano Galliani elnök nyilatkozott a témában.

„Nem akarom egyfolytában ismételgetni, de sem én, sem Silvio Berlusconi nem gondolt Ancelotti leváltására. A bajnokság még csak most kezdődött, és ha a válogatott programja is engedi, akkor végre elkezdhetünk dolgozni” – fogalmazott arra utalva, hogy a közelmúlt világbajnoki selejtezőin több AC Milan-játékosnak is a nemzeti együttes szolgálatára kellett állnia.

A nyári erősítések ellenére kétségkívül rossz paszban lévő Milan az UEFA-kupában javíthat, az első forduló odavágóján a svájci FC Zürich csapatát fogadja, majd a hétvégén következhet az eddig még hibátlan Lazio elleni bajnoki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik