Élet-Stílus

Két öngóllal nyert az Inter

A címvédő Inter tíz emberrel, két öngólnak köszönhetően otthonában legyűrte a Catania csapatát - a milánóiak további sikere, hogy a jelek szerint a Roma beragadt a rajtnál.

Az Inter jól kezdett, a jobboldalt bejátszó Maicon jóvoltából helyzetek sokaságát alakította ki, a hajrában mégis nagy bajba került.

Előbb egy remek baloldali akció nyomán Giovanni Tedesco emelt középre, Plasmati pedig Materazzit megelőzve a jobb felső sarokba fejelt. A bajnok szinte azonnal válaszolt – egy szerencsés góllal.

Milánóba ujjongva fogadták a Catania élén visszatérő Walter Zengát (Ansa)

Milánóban ujjongva fogadták a Catania élén visszatérő Walter Zengát (Ansa)

A jobboldalon, az első mérkőzésén kezdő Quaresma lódult meg, külsővel beadni próbált, a lecsúszott labda azonban Mascarán irányt változtatva a rövid felső sarokba csavarodott. A szünet előtt megfogyatkoztak a hazaiak: egy fejpárbajnál Muntari legyintette meg Tedescót, s Damato játékvezető lezavarta a pályáról.

Szünetben Jose Mourinho átszervezte csapatát, a csapatkapitány Javier Zanetti érkezett Figo helyére; a középpályás védekezés így átalakult. Ráadásul a lombardok egy újabb bizarr góllal a vezetést is megszerezték. Maicon mély ívelését a felszabadítani igyekvő Terlizzi fejelte saját kapuja felé. Bár úgy tűnt, Bizzarri még időben közbelép, a bíró megadta a találatot.

A Catania ezek után hiába próbálta kihasználni létszámfölényét, az Inter volt a veszélyesebb; viszont Burdisso, Balotelli, majd a hajrában a később lecserélt Quaresma remek átadását elszórakozó Ibrahimovic is ziccert hibázott.

Miccoli két gólt helyezett a Roma hálójába (Ansa)

Miccoli két gólt helyezett a Roma hálójába (Ansa)

Az Inter immár négy pontot számlál, hárommal többet, mint a Palermóban látványosan összeomló Roma. A szicíliai városban a fővárosiak új szerzeménye, Julio Baptista szerzett vezetést, de a hazaiak a kirobbanóan játszó Miccoli két találatával fordítottak, míg Cavani a 73. percben bebiztosította a győzelmet a remek ritmusú, nyílt sisakos játékot eredményező bajnokin.

Serie A, 2. forduló:

Inter-Catania 2-1 (1-1)
Milánó, Giuseppe Meazza, 45 ezer néző. Vezette: Damato
Gól: Mascara (öngól, 43.), Terlizzi (öngól, 46.) ill. Plasmati (42.)
Kiállítva: Muntari (45.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell – Vieira, Muntari – Figo (J. Zanetti, 46.), Balotelli (Cambiasso, 67.), Quaresma (Mancini, 78.) – Ibrahimovic.
Catania: Bizzarri – Silvestre, Stovini, Terlizzi, Silvestri – P. Ledesma, Biagianti, Gia. Tedesco (Antenucci, 74.) – Mascara, Plasmati (Paolucci, 61.), Martinez (Dica, 61.).

Palermo-Roma 3-1 (1-1)
Palermo, 30 ezer néző. Vezette: Saccani
Gól: Miccoli (19., 57.), Cavani (73.) ill. Julio Baptista (8.)
Palermo: Amelia – Cassani, Bovo, Carrozzieri, Balzaretti – Nocerino, Liverani (Guana, 59.), Simplicio – Bresciano (Migliaccio, 84.) – Miccoli (Lanzafame, 61.), Cavani.
Roma: Doni – Cicinho, Loria, Panucci, Riise – De Rossi (Brighi, 37.), Pizarro – Taddei (Menez, 60.), Aquilani, Baptista – Okaka (Montella, 76.).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik