Élet-Stílus

Ismét botlott a Barcelona

A Barcelona meglepő vereséggel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokságot, majd a második fordulóban a Racing Santandert sem tudta legyőzni hazai pályán.

Az újonc Numancia elleni vereséget követően második mérkőzését sem tudta megnyerni a Barcelona: a katalánok nagy meglepetésre hazai pályán nem bírtak a Racing Santanderrel.

Josep Guardiola vezetőedző Thierry Henryt kihagyta, Lionel Messit pedig csak csereként foglalkoztatta, csapata ennek ellenére is jókora fölényben futballozott, ámbátor hiába igyekezett, sokáig nem tudott betalálni a Racing kapujába.

A gólínségnek aztán a padról beszálló Messi vetett véget: az argentin támadó a 71. percben magabiztosan értékesítette a Christian Fernandez kezezése miatt befújt tizenegyest, és ezzel megszerezte a Barcelona első találatát a spanyol bajnokság 2008/2009-es szezonjában.

A győzelem is kézzelfogható közelségbe került, ám az addig csupán a bekkeléssel törődő vendégcsapat a semmiből is képes volt egyenlíteni. Ezequiel Garay szabadrúgása után Jonathan Pereira középen még hozzáért a labdához, amely így a kapu közepébe került. A Barca így két mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett, ráadásul Alekszandr Hlebet is elvesztette, a fehérorosz játékos szombaton bokasérülést szenvedett.

Egyébiránt nem a katalánok botlása volt az egyetlen meglepetés a második forduló nyitónapján: az BL-szereplő Atlético Madrid úgy kapott ki a Valladolid otthonában, hogy már a 21. percben emberelőnybe került. A hazaiak akkor már egy 1-0-ra vezettek (a 4. percben Gregory Coupet kapus egyszerűen bevédte Angel Vivar Dorado szabadrúgását), majd tíz emberrel is növelték előnyüket Javier Baraja tizenegyes góljával. A fővárosiak erejéből csak a szépítésre futotta: az 55. percben Sergio Agüero a kapusról kipattanó labdát küldte a hálóba.

A Sevilla kétgólos hátrányból állt talpra hazai pályán, bő negyedóra alatt fordított, de Mate Bilic harmadik góljával kapaszkodott a rendkívül szimpatikusan küzdő Sporting Gijon.

A vendégcsapat a fordulás után is iparkodott, de fölényben játszó, számtalan helyzetet kidolgozó Sevilla végül csak megszerezte a győztes találatot: a duplázó Frederic Kanoute a kapusról kipattanó labdát küldte közelről a bal felső sarokba.

Az andalúzai együttes vezeti a bajnokságot, jóllehet, még hét találkozó hátravan a fordulóból.

Primera División, 2. forduló:
Barcelona-Racing Santander 1-1 (0-0)
Gól: Messi (71., 11-esből), ill. Jonathan (77.)

Valladolid-Atlético Madrid 2-1 (2-0)
Gól: Dorado (4.), J. Baraja (28., 11-esből), ill. Agüero (55.)
Kiállítva: P. Lopez (21. Valladolid)

Sevilla-Sporting Gijon 4-3 (3-3)
Gól: Chevanton (21.), Kanoute (36., 60.), Maresca (37.), ill. Bilic (17., 19., 45., utóbbi büntetőből)

Vasárnap:
Getafe-Real Betis, 17:00
Málaga-Athletic Bilbao, 17:00
Real Mallorca-Osasuna, 17:00
Recreativo Huelva-Espanyol, 17:00
Villarreal-Deportivo La Coruna, 17:00
Real Madrid-Numancia, 19:00
Almería-Valencia, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik