Élet-Stílus

Talmácsi a 16. helyről rajtolhat

Talmácsi Gábor pénteki bukása és sérülése ellenére is elindult az Indianapolisi GP szombati szabadedzésén és időmérőjén, de csak a 16. rajthelyet szerezte meg.

A 125-ös kategória világbajnoka az első időmérőn bukott, és az esés következtében eltört bal kezében a sajkacsont. Talmácsi a fájdalmas sérülése ellenére is nyeregbe pattant, ám a délelőtti szabadedzésen csak a 29. időt motorozta, 3,478 máspdperccel volt lassabb, mint az élen végző olasz Andrea Iannone.

Sérülése ellenére is versenyzett (MTI/EPA)

Sérülése ellenére is versenyzett (MTI/EPA)

Az eredmények egyébként jelentősen javultak a péntekiekhez képest, amikor is nedves aszfalton köröztek a pilóták, így a szombati, második időmérő alapján kerültek kiosztásra a rajthelyek. Talma tíz perccel a leintés előtt a 10. helyen állt, később még javított is az idején, de így is a 16. pozícióba esett vissza. Az edzés vége felé ráadásul még a motorja is leállt.

A magyar versenyző végül több mint másfél másodperccel kapott ki a pole-t megszerző spanyol Pol Espargarótól. A világbajnoki pontversenyben vezető, az edzéselsőhöz hasonlóan Derbivel versenyző francia Mike di Meglio a második rajthelyet szerezte meg, a harmadik pedig a fiatal német Stafan Bradl lett.

Indianapolisi GP, 125 kcm, 2. időmérő:
1. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 1:50.475 perc
2. Mike di Meglio (francia, Derbi) + 0.369
3. Stafan Brad (német, Aprilia) + 0.403

16. Talmácsi Gábor, Bancaja Aspar, Aprilia, + 1.695

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik