Élet-Stílus

Magyarok nélküli úszódöntők Pekingben

A magyarok nélkül került sor a szombati úszódöntőkre a paralimpián, míg Pegán Zoltán a 14. helyen végzett a vitorlázók 2,4 MR osztályában rendezett versenyen.

A vitorlázók 2,4 MR osztályában a szombati zárónapon a tervezett háromból két futamot tudtak megrendezni a fogyatékkal élők olimpiáján, ezeken Pegán Zoltán a 11., majd a 14. helyet szerezte meg. A magyar versenyző végül a 14. lett.

Úszásban Bencsura Zoltán és 100 mellen bronzérmes Ráczkó Gitta egyaránt 50 méter pillangón indult és mindketten kilencedikek lettek, tehát egy hellyel maradtak le a döntőről.

Ráczkó Gitta is lemaradt a döntőről (MTI)

Ráczkó Gitta is lemaradt a döntőről (MTI)

Kovács Ervin, aki négy számban is a negyedik helyen végzett a az idei paralimpián, átmenetileg abbahagyja a versenyszerű sportolást. Elmondta, húsz éve úszik, így idegileg és fizikailag is elfáradt, két-három évig a családjával szeretne lenni.

Eddig 69 ország versenyzői végeztek dobogós helyen, Magyarország egy arany- és négy bronzéremmel a 45.

Nem álltak ki az irániak

Nem állt ki az iráni kerekesszékes kosárlabda-válogatott az Egyesült Államok ellen. Az ázsiai ország név nélkül nyilatkozó illetékese cáfolta, hogy politikai megfontolás állna az ügy hátterében, a hivatalos indoklás szerint a küldöttségnek nem felelt meg, hogy a szervezők két órával korábbra tették a mérkőzés időpontját. Az Egyesült Államokkal diplomáciai összeköttetéseit felszámoló Irán sportolói győzelmük esetén a folytatásban valószínűleg Izraellel találkoztak volna.
A két ország 1979-ben megszakította a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik