Élet-Stílus

Kikapott a MU, Gera gólt szerzett

A Liverpool nyerte a Premier League 4. fordulójának rangadóját: a „vörösök" hazai pályán hátrányból fordítva nyertek a bajnok Manchester United ellen. A magyar légiósoknak jó napjuk volt, Gera Zoltán gólt lőtt, Halmosi Péter pedig gólpasszt jegyzett - ráadásul mind a két játékos csapata bezsebelte a három pontot.

A Manchester United kezdett jobban, már a harmadik percben megszerezte a vezetést az Anfield Road-i rangadón.

Az új szerzemény, a Tottenhamtól igazolt Dimitar Berbatov remekül passzolt Carlos Tevezhez, aki 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A bekapott gól után a hazaiak mezőnyfölénybe kerültek, ám a vendégek megugrásaiban benne volt a gólveszély. Igaz, a 26. percben kiderült, nem feltétlenül kell helyzet a gólhoz, elég, ha ügyetlenkedik az ellenfél.

Egy megpattanó lövésre kilépő Edwin van der Sar éppen az előtte biztosító Wes Brownra paskolta a labdát, amely a védő lábáról a hálóba került – ezzel egyenlítettek a hazaiak. Egy perccel később újfent Tevez került helyzetbe, de az argentin csatár néhány méterről ezúttal nem találta el a kaput.

A fordulás után a – csereként Steven Gerrardot is bevető – Liverpool játszott jobban, és a szintén a padról beszálló Ryan Babel révén a győztes gólt is megszerezte. A holland csatár, honfitársa, Dirk Kuyt passzából lőtt 12 méterről a jobb felső sarokba. Ezt megelőzően egyébként Ryan Giggs is közel járt a gólhoz, ám lövése után Pepe Reina bravúrral kitornázta a labdát a léc alól. A krónikához tartozik, hogy Nemanja Vidics kiállítása miatt a bajnoki címvédő tíz emberrel fejezte be a meccset.

A Liverpool az Anfield Roadon bajnokin 2001 után győzte le ismét Sir Alex Ferguson tanítványait. Amióta Rafael Benitez, a „vörösök” trénere a szigetországba érkezett, bajnoki mérkőzésen először diadalmaskodott skót riválisa felett, eddig hét vereség és egyetlen döntetlen volt a mérlege.

Ronaldo hamarosan visszatér

A tervezettnél jóval korábban, már szerdán visszatér Cristiano Ronaldo, a Manchester United júliusban bokaműtéten átesett sztárja. Igaz, vélhetően csak csere lesz a spanyol Villarreal elleni Bajnokok Ligája-nyitányon. „Gyorsan javul az állapota, már az első csapat tréningjein vesz részt. Valószínűnek tartom, hogy pályára lép szerdán az Old Traffordon” – jelentette ki a skót mester. (MTI)

Gera: gól, Halmosi: gólpassz

A délutáni meccseken a magyarok is főszerepet játszottak: Gera Zoltán gólt lőtt, míg Halmosi Péter gólpasszt jegyzett. A magyar válogatott csapatkapitánya a Bolton ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen volt először eredményes a Fulhamben (kapásból bombázott hálóba), ráadásul később a kapufát is eltalálta.

Halmosi csapata, a Hull City szintén 2-1-re nyert – a Newcastle United otthonában diadalmaskodott. Az első találatot éppen a magyar szélső készítette elő: a 34. percben az ellene megítélt büntető váltotta gólra Marlon King, és a statisztikákban ez gólpassznak számít. Mind a két magyar végig a pályán volt.

Robinho gólja nem sokat ért

Az Arsenal nagyszerű játékkal rukkolt ki a Blackburn Rovers ellen, és a gólokkal sem fukarkodott – négyszer találta be, Emmanuel Adebayor egymaga háromszor volt eredményes.

A Real Madridtól szerződtetett Robinho góllal mutatkozott be a Manchester Cityben, szabadrúgásból köszönt be a Chelsea-nek, amely szintén csábította a nyáron. A vendég londoniak kisvártatva a közelről kapuba találó Ricardo Carvalho révén egyenlítettek, majd a szünet után két újabb gólt szereztek.

Előbb Frank Lampard lőtt 16 méterről a kapu jobb alsó sarkába egy formás ellentámadás végén, majd Nicolas Anelka állította be a 3-1-es végeredményt Joe Cole remek kiugratása után. A Chelsea-ből a 77. percben John Terryt kiállította a bíró.

Premier League, 4. forduló:
Liverpool-Manchester United 2-1 (1-1)
Gól: Brown (26., öngól), Babel (77.) ill. Tévez (3.)
Kiállítva: Vidics (90.)
Liverpool: Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio – Benajun (Gerrard, 68.), Alonso, Mascherano (Hyypia, 87.), Riera (Babel, 71.) – Kuyt, Keane
MU: Van der Sar – W. Brown, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Rooney, Scholes (Hargreaves, 66.), Carrick (Giggs, 46.), Anderson (Nani, 78.) – Tevez, Berbatov

Blackburn Rovers-Arsenal 0-4 (0-2)
Gól: Van Persie (8.), Adebayor (45., 81., 90.)

Fulham-Bolton Wanderers 2-1 (2-0)
Gól: Gera (15.), Zamora (41.), ill. Davies (82.)

Newcastle United-Hull City 1-2 (0-1)
Gól: Xisco (82.), ill. King (34., 55. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Guthrie (90. Newcastle United)

Portsmouth-Middlesbrough 2-1 (0-1)
Gól: Defoe (59., 86.), illetve Mido (24.)

West Bromwich Albion-West Ham United 3-2 (2-2)
Gól: Morrison (2.), Bednar (37. 11-esből), Brunt (83.), ill.Noble (28.), Neill (35.)

Wigan Athletic-Sunderland 1-1 (0-1)
Gól: Zaki (78.), illetve Bramble (15.-öngól)
Kiállítva: Cattermole (86. Wigan Athletic)

Manchester City-Chelsea 1-3 (1-1)
Gól: Robinho (13.), ill. Carvalho (16.), Lampard (53.), Anelka (69.)
Kiállítva: Terry (77., Chelsea)

Vasárnap:
Stoke City-Everton, 14:30

Hétfő:
Tottenham-Aston Villa, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik