Élet-Stílus

Csoda, feltámadás Dortmundban

A Dortmund háromgólos hátrányból állt talpra és egyenlített a Schalke ellen a Bundesliga 4. fordulójában, a Hamburg pedig 0-2-ről nyert a Leverkusen ellen.

Kisebb csodának lehettek szemtanúi a nézők Dortmundban. A Hajnal Tamást a 68. percig a soraiban tudó hazaiak ugyanis háromgólos hátrányból mentettek pontot a Schalke ellen.

A gelsenkircheniek Farfán büntetőből szerzett góljával szereztek vezetést, majd Rafinha lőtt éles szögből a bal alsó sarokba, a szünet után pedig Westermann is betalált. A kiütés is a levegőben lógott, és ha Kuranyi lépésről a kapuba fejel, aligha áll talpra a BVB.

Így viszont lendületbe jött Jürgen Klopp legénysége, miután Subotic egy szöglet után a bal felső sarokba fejelt. Ezután Frei 20 méterről pókhálózta ki a jobb felsőt – apró szépséghiba, hogy lesen kapta a labdát -, majd ugyanő a 89. percben büntetőből egyenlített. A Schalke kilenc emberrel fejezte be a meccset, 2-3-nál a bíró rövid időn belül két vendégjátékost is kiállított.

A padlóról állt fel a Dortmund (dpa)

A padlóról állt fel a Dortmund (dpa)

A Dortmundéhoz hasonló kalandban volt része a Hamburgnak is. A HSV hazai pályán kétgólos hátrányt szedett össze a jól játszó Bayer Leverkusen ellen. A reményt Guerrero fejesgólja és Friedrich 40. percben történt kiállítása hozta vissza. A Hamburg aztán élt is a lehetőséggel: a fordulás után két újabb gólra váltotta az emberelőnyét, így otthon tartotta a pontokat.

A Bayern München bajnokija kevésbé volt izgalmas: a bajorok Toni duplájával és Podolski góljával 3-0-ra nyertek Kölnben, és a Werder is ilyen arányban verte a Brémába látogató Cottbust.

A Hertha Dárdai Pált mellőzve ért el 2-2-es döntetlent a Wolfsburggal szemben, míg a Hoffenheim ezúttal is Lőw Zsolt nélkül lépett pályára, és egy pontot szerzett a Stuttgart ellen.

Bundesliga, 4. forduló:
1. FC Köln-Bayern München 0-3 (0-0)
Gól: Toni (53., 60.), Podolski (90.)

Borussia Dortmund-Schalke 3-3 (0-2)
Gól: Subotic (67.), Frei (71., 89. a másodikat 11-esből), ill. Farfán (20. 11-esből), Rafinha (39.), Westermann (54.)
Kiállítva: Pander (73.), Ernst (76., mindkettő Schalke 04)

Hamburger SV-Bayer Leverkusen 3-2 (1-2)
Gól: Guerrero (37.), Olic (51.), Petric (72.), ill. Barnetta (4.), Helmes (24.)
Kiállítva: Friedrich (40. Bayer Leverkusen)

Hertha BSC-VfL Wolfsburg 2-2 (0-1)
Gól: Kacar (56.), Cicero (85.), ill. Ricardo Costa (1.), Riether (89.)

1899 Hoffenheim-VfB Stuttgart 0-0

Werder Bremen-Energie Cottbus 3-0 (0-0)
Gól: Diego (75.), Frings (80.), Sanogo (83.)

Vasárnap:
Hannover 96-Borussia Mönchengladbach, 17:00
VfL Bochum-Arminia Bielefeld, 17:00

Eintracht Frankfurt-Karlsruhe – elhalasztva

Ajánlott videó

Olvasói sztorik