Élet-Stílus

Két magyar bronz a paralimpián

Két bronzérmet szereztek a magyar úszók pénteken a pekingi paralimpián: Sors Tamás 400 méter gyorson, Ráczkó Gitta 100 mellen lett harmadik.

Sors Tamás a 100 méter pillangó megnyerése és a 100 gyorson kiérdemelt bronzérme után ezúttal 400 gyorson lett harmadik. Szintén csak ketten előzték meg 100 mellen Ráczkó Gittát.

A vele egy sérültségi kategóriában, ugyanebben a számban indult Illés Fanni nyolcadik lett. Másik sérültségi kategóriában, ugyancsak 100 mellen Engelhardt Katalin a hetedik helyen végzett. Kovács Ervin negyedik döntőjében negyedszer lett negyedik, ezúttal 100 mellen zárt ebben a pozícióban.

Sors Tamás bronzérmes lett 400 gyorson (MTI)

Sors Tamás bronzérmes lett 400 gyorson (MTI)

Gurisatti Gyula a sportlövők 50 méteres pisztoly számában a 21. helyen zárt. Pegán Zoltán a vitorlázók 2,4 MR osztályában eddigi legjobb eredményét érte el, előbb nyolcadikként, majd a tizedik helyen ért célba, így összetettben tizennegyedik.

A pekingi paralimpián eddig 68 ország versenyzői végeztek dobogós helyen, a magyar csapat egy arany- és négy bronzéremmel a 32 helyen áll.

Nyilatkozatok

Sors Tamás: „Új egyéni csúcsot úsztam, természetesen elégedett vagyok az eredményemmel. Szerencsére ma már az új dresszemben versenyezhettem.”

Ráczkó Gitta: „Rettenetesen elfáradtam. Ezüstérmet szerettem volna nyerni, de így utólag a bronzzal is elégedett vagyok. Annak nagyon örülök, hogy több mint két másodpercet javultam az előfutamhoz képest.”

Szombati előzetes

Amennyiben az időjárás engedi, akkor szombaton megrendezik a vitorlázók 2,4 MR osztályában az utolsó futamokat, melyeknek Pegán Zoltán a 14. helyről vág neki. Ezenkívül két magyar érdekeltségű úszószámra kerül sor: 50 pillangón Ráczkó Gitta és az élete első paralimpiáján résztvevő Bencsura Zoltán indul. Ráczkó pillangón nem tartozik az éremesélyesek közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik