Élet-Stílus

Carlo Ancelotti ultimátumot kapott

A Gazzetta dello Sport szerint Carlo Ancelotti alatt igencsak táncol a kispad: ha a Milan hétvégén nem győzi le a Genoát, a kétszeres BL-győztes mester új munka után nézhet.

Az olasz sportnapilap szerint Ancelotti két egykori csapattársa, Roberto Donadoni és Frank Rijkaard is kész átvenni a stafétát – a válogatott élén csúnyán leégő Donadoni helyzete a kedvezőbb, de a Milan „holland tulipánja” is helyzetben van.

Ancelotti csak a Genoa elleni győzelemmel maradhat a Milan kispadján (Ansa)

Ancelotti csak a Genoa elleni győzelemmel maradhat a Milan kispadján (Ansa)

Ancelotti szituációja már az elmúlt, siralmas szezon során is veszélybe került, de a korábbi sikerek miatt a vezetőség kiállt a szakvezető mellett.

A nyári alapos erősítést követő balul sikerült bajnoki bemutatkozás – 2-1-es hazai vereség a Bologna ellen – ellenben nem szolgált Ancelotti javára, sőt, hétközben a vörös-feketék barátságos találkozón a Luganótól is 2-0-s vereséget szenvedtek.

A Milan így mesteréért is játszhat Genovában, míg a West Ham csapatánál a munkáról a csütörtökön kinevezett Gianfranco Zola mögött lemaradó Donadoni, valamint a Barcelona éléről az elmúlt idény végén távozó Rijkaard abban reménykedhet, az utoljára 2004-ben bajnoki címet nyerő lombardok rossz szériája vasárnap nem szakad meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik