Élet-Stílus

Plusz 10 millió a Kemény-csapatnak

Tízmillió forint különjutalomban részesítette a Vodafone Magyarország a Pekingben zsinórban harmadik ötkarikás elsőségét begyűjtő Kemény-csapatot.

A honi sportági szövetséggel tavaly óta szerződéses támogatói viszonyt ápoló mobilszolgáltató cég első embere, Beck György vezérigazgató a margitszigeti Hajós uszodában adta át a célprémiumot Kemény Dénes szövetségi kapitánynak, aki a ceremónia után elmondta, hogy ez esetben is a hagyományokat követi: a pluszpénzből is minden játékosa ugyanannyit kap.

Beck György elárulta, hogy eredetileg 5-5 milliót különítettek el a pekingi eredményesség dotálására, ám mivel a női válogatott a bronzmeccset is elveszítve lecsúszott a dobogóról, az ő prémiumuk is a férficsapat tagjaié lett.

Pekingi győztesek (MTI)

Pekingi győztesek (MTI)

Az állam fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazta a férfi vízilabdacsapatot és Kemény Dénest. Eredetileg 12 millió forint járt volna játékosonként, ugyanakkor Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatára a kormány később emelt az összegen.

Kemény Dénes döntés előtt

Kemény Dénes is elkezdi olimpia utáni pihenőjét, s miután kellőképpen feltöltődött, dönt a hogyan továbbról.
„Lehet, hogy a vízilabdasportban maradok, de az is lehet, hogy teljesen más területen próbálom ki magam. A legkevésbé az valószínű, hogy sportvezető leszek, nem vagyok az az alkat” – reflektált azokra a felvetésekre, amelyek például esetleges MOB-elnöki ambícióit firtatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik