Élet-Stílus

Az első éremmentes nap a paralimpián

A keddi volt az első nap a pekingi paralimpián, melyet érem nélkül zártak a magyarok. Papp Gábor (plusz 100 kg) és Szabó Nikolett (70 kg) egyformán az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók versenyében.

Úszásban kedden egyetlen magyar sem jutott be a döntőbe: 200 gyorson Engelhardt Katalin a 9., Zámbó Diána a 14. időt érte el az előfutamban, 100 mellen Becsey János a 12., Illés Fanni 100 háton a 13. helyen végzett.

Az egyik bíró lesegíti Papp Gábort a tatamiról (MTI)

Az egyik bíró lesegíti Papp Gábort a tatamiról (MTI)

Az asztaliteniszezőknél Csonka András utolsó csoportmérkőzésén hiába nyert 3-1-re a lengyel Marcin Skrzynecki ellen, ez sem bizonyult elegendőnek a továbbjutáshoz. Berecki Dezső a zárókörben 3-0-ra kikapott a holland Last Gerbentől és elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Az evezősök versenyében Serényi Tibor előfutamában az 5. helyen végzett és nem jutott be a döntőbe, szerdán a reményfutamban javíthat.

A vitorlázók 2,4 MR osztályában Pegán Zoltán a második és harmadik futamban egyformán 14. lett és összetettben is ezt a pozíciót foglalja el.

A teniszezőknél eső miatt több mérkőzést el kellett halasztani, így járt a párosban induló Farkas László és Prohászka Csaba, az ő mérkőzésüket az első fordulóban, a 16 közé jutásért szerdán rendezik a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre duó ellen.

Szabó Nikolett (kék) és orosz Tatjana Szavosztyanova összeölelkezik a bronzéremért folytatott küzdelem után (MTI)

Szabó Nikolett és az orosz Szavosztyanova összeölelkezik a bronzéremért folytatott küzdelem után (MTI)

A paralimpián eddig 56 ország szerzett érmet, Magyarország egy arannyal és két bronzzal az éremtáblázat 31. helyén áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik