Élet-Stílus

Tommy Lee Jones Oscar-díjas filmet perel

Tommy Lee Jones több mint 10 millió dollárt vár a Nem vénnek való vidék készítői ellen indított pertől; a színész szerint ennyivel tartozik neki az Oscar-díjas krimi gyártója, a Paramount Pictures.

A stúdió ellen benyújtott kereset szerint a filmgyártó cég a Nem vénnek való vidék bevételéből való jelentős részesedést, valamint a mozi sikerének függvényében további anyagi ellenszolgáltatást ígért a barázdált arcú színésznek.

A körzetében egymást érő, brutális és érthetetlen gyilkosságok ügyében nyomozó seriff megszemélyesítője, Jones állítása szerint nem kapta meg a neki ígért nyereségrészesedést, és a költségeket is tévesen vonták le a neki járó összegből. A perirat értelmében a színész csökkentett előleget kapott, mikor elvállalta a szerepet, szerződésében pedig köztudottan megannyi hiba szerepelt, amelyeket a stúdió nem korrigált a forgatás megkezdése előtt.

A 61 éves Jones a San Antonió-i bírósághoz beadott keresetében azt kérte, hogy egy könyvvizsgáló vegye szemügyre a pénzügyi bizonylatokat és állapítsa meg, mennyivel tartozik neki a sikerfilm gyártója.

A Cormac McCarthy sikerregényéből Tommy Lee Jones főszereplésével, a Coen-testvérek rendezésében készült Nem vénnek való vidék 160 millió dolláros bevételt és négy Oscar-díjat tudhat magáénak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik