Élet-Stílus

Massa nyerte a belga lottót – sajtóvisszhang

Az angol lapok a brit Lewis Hamilton büntetése ellen érvelnek, Olaszországban inkább egyetértenek a McLaren-Mercedes pilótáját sújtó döntéssel. A nemzetközi sajtót megosztja a versenybíróság spai döntése.

Nagy-Britannia

The Sun: “Hamilton: “Semmi rosszat nem tettem.” A dühös Lewis Hamiltontól ellopták a győzelmet.”

The Independent: “Hamilton a versenybírók nevetséges döntésének áldozata. A határozat, amely a harmadik helyre sorolta vissza a brit pilótát, sokáig az autósport történetének legnevetségesebb és legszégyenletesebb döntéseként él majd.”
Daily Express: “A mérges Hamiltontól elvették a diadalt Belgiumban. A McLaren megpróbálja megóvni a döntést, ami megfosztotta a britet fényes győzelmétől.”
Daily Mail: “Félig üres pezsgőspalackok a McLaren boxában. Lewis Hamilton ünneplése félbeszakadt, két óra elteltével a versenybírók kétséges döntése vetett véget a jókedvnek.”
The Times: “Nem szabad, hogy Hamilton legyőzve érezze magát. A McLaren pilótája pályafutása egyik legmerészebb futamát produkálta Belgiumban, de később megfosztották a győzelmétől.”
The Guardian: “Hamilton büntetése után Massa ölébe hullott a győzelem. A brit pilóta azonban ismét bebizonyította, hogy ő a legjobb esőmenő a mezőnyben és kötélből vannak az idegei. Egy hirtelen jött zápor kaotikussá tette a küzdelmet.”

Massa és Hamilton a spai dobogón (MTI)

Massa és Hamilton a spai dobogón (MTI)

Olaszország

La Gazzetta dello Sport:
“Minden a feje tetejére állt. Lewis és Kimi körül izzott a levegő, a végén azonban Felipe örülhetett. Az okos Massa a vb-cím felé tart. Kimi lesz a második számú versenyző? A Ferrarinak döntenie kell.”

Corriere dello Sport: “Ez a futam ismét teljesen nyílttá tette a világbajnokságot. Micsoda baki.”
Il Tempo: “Egy jogos döntés, ami után ismét nyílt a harc.”
L9 Unita: “Micsoda szívdobogtató futam.”
La Repubblica: “Párharcok, eső, szabálytalan előzés, Hamilton büntetése, Massa sikere. Spa valódi ítélete: Massa az első számú.”

Spanyolország

El Pais: “A spa-francorchamps-i pálya igazolta legendás hírét. A szezon leglátványosabb versenyének színpada volt.”
El Mundo: “Az év legnagyobb előadása igazi győztes nélkül.”
Marca: “Hamilton a pályán nyert, a zöld asztalnál azonban veszített. Massának adták a győzelmet, de ő nem érdemelte meg.”
As: “A Belga Nagydíj volt az év legjobb futama. Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen párharca miatt felejthetetlen marad, előbbi azonban elvesztette a győzelmet, mert vétett a szabályok ellen.”

Hamilton és Räikkönen párharca - mindketten vesztettek a dolgon (MTI)

Hamilton és Räikkönen párharca – mindketten vesztettek a dolgon (MTI)

Franciaország

Le Parisien: “Hamilton nem ezt érdemelte. Most már hivatalos: a Forma-1 megtiltja a pilótáknak, hogy egymással versenyezzenek.”
Le Figaro: “Felipe Massa nyerte a belga lottót.”

a fia gyorsan akar dönteni

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a lehető leggyorsabban szeretne dönteni a McLaren-Mercedes fellebbezésének ügyében. Az istálló azután tiltakozott, hogy pilótáját, a brit Lewis Hamiltont utólag megfosztották első helyétől a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon.
A FIA szóvivője hétfőn azt mondta: a csapatnak egy hete van arra, hogy megindokolja beadványát, az illetékes bizottság azután tűzi ki a tárgyalás időpontját. A spa-francorchamps-i pályán Hamilton ért elsőként a célba, de szabálytalan manőver miatt utólag megfosztották első helyétől, 25 másodperces büntetést kapott, így végül csak harmadik lett. A futamot a döntés után az eredetileg második helyen végző brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik