Élet-Stílus

Federer döntős, verik Nadalt

Elsőként a volt világelső, címvédő svájci Federer jutott be a férfi egyes döntőjébe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a legjobb négy között négy játszmában nyert a szerb Djokovics ellen. Nadal kétszettes hátrányba került Murray ellen, amikor a meccse félbeszakadt.

Az utóbbi négy esztendőben bajnok Federer megszakítás nélkül 33. sikerét aratta a US Openen. Tavaly éppen Federer-Djokovic döntő volt New Yorkban, akkor a bázeli klasszis három szoros játszmában, 7:6, 7:6, 6:4-re győzött.

A tornán hullámzó teljesítményt nyújtó svájci a legjobbkor kapta össze magát, és az első szettben szinte tökéletesen játszott. Sorban jöttek be az első szervái, az alapvonalról is remekül irányított, és könnyedén, 6:3-ra hozta az első játszmát. A folytatásban Djokovics vette kezébe az irányítást, és villámgyorsan elhúzott 4:1-re. A svájci innen még visszakapaszkodott, de egy újabb brék megtörte az ellenállását (5:7).

A harmadik játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a második és a harmadik kiemelt, a 11 gémben aztán elvette a szerb adogatását Federer, és szettelőnybe került. A negyedik, és mint később kiderült, utolsó játszmában egy újabb gyors brék végleg padlóra küldte Djokovicsot, akinek ekkor már esélye sem volt a felszabadultan játszó svájci ellen.

Idén még nem nyert Grand Slam-tornát (MTI/EPA)

Idén még nem nyert Grand Slam-tornát (MTI/EPA)

Federer ellenfele a világranglista-vezető, idén Párizsban és Wimbledonban is diadalmaskodó Rafael Nadal vagy Andy Murray lesz a döntőben. Egyelőre a brit áll jobban, hiszen az első két szettet meglepetésre megnyerte Peking bajnoka ellen. A harmadik játszma közepén eső miatt félbe kellett szakítani a meccset.

A szervezők közölték, hogy szombaton már nem folytatódik a játék és a női egyes döntőjét sem tudják lebonyolítani. A női fináléban az amerikai Serena Williams és a szerb Jelena Jankovic csap majd össze a házigazdák tájékoztatása szerint magyar idő szerint hétfőn hajnali 3 órától. Nadal és Murray meccse vasárnap 22 órától folytatódhat, míg a férfi egyes döntőjét hétfőn 23 órától rendezik – ha az időjárás nem szól ismét közbe.

US Open, férfi egyes, elődöntő:
Federer (svájci, 2.)-Djokovic (szerb, 3.) 6:3, 5:7, 7:5, 6:2
Murray (brit, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:2, 7:6, 2:3-nél félbeszakadt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik