Élet-Stílus

Eb-selejtező: hosszabbításos vereség Franciaországban

A magyar női kosárlabda-válogatott hosszabbításos mérkőzésen négypontos vereséget szenvedett a francia csapattól Bourges-ban, az Európa-bajnoki selejtező hatodik fordulójában.

Rátgéber László csapata egy hete nagy csatában, ugyancsak hosszabbítás után, hazai környezetben legyűrte a szlovákokat, ezzel a második helyre jött fel a csoportban, aztán a héten visszacsúszott a harmadik pozícióba, miután a szlovákok Kassán nyertek az addig veretlen franciák ellen.

Ezúttal mindenképpen a vendéglátók voltak esélyesek, ezzel együtt a magyar csapat szívósan küzdött, ennek nyomán pedig komoly esélye nyílt a meglepetés-győzelem kiharcolására.

Az első két negyed a franciáké volt, a harmadikat viszont a magyarok nyerték, sőt, a negyedikben 49-43-as állásnál, majd 52-46-nál egészen közel kerültek a csoport éllovasához. Alig három perccel a vége előtt Bujdosó duplájával már két pontra zárkózott fel a magyar együttes (56-54), majd az utolsó percben – ugyancsak Bujdosó két büntetőjével – 56-56-ra módosult az állás.

Bravúrosan küzdött a Rátgéber-csapat (MTI)

Bravúrosan küzdött a Rátgéber-csapat (MTI)

Aztán következett egy francia pont, amikor pedig csak 20 másodperc volt hátra, Vajda kosara már magyar vezetést ért (57-58). A végén a franciák büntetőből egyenlítettek, de volt még lehetőség az újabb pontszerzésre, ám – Szabó István technikai vezető tájékoztatása szerint – a Fegyverneky elleni szabálytalanság megtorlatlan maradt.

A hosszabbításban 64-64-ig folytatódott a fej-fej melletti küzdelem, aztán két büntetővel előnyhöz jutottak a franciák. Tíz másodpercnél magyar időkérés következett, egy labdaellopást követően azonban végül megint a franciák dobhattak büntetőket, és értékesítették is a lehetőségeiket.

A magyarok szerdán a románokat fogadják Miskolcon.

Női Európa-bajnoki selejtező, C csoport, 6. forduló:
Franciaország-Magyarország 68-64 (16-12, 18-12, 15-17, 9-17, 10-6)
Magyar pontdobók: Bujdosó 17, Vajda 13, Englert, Fűrész 11-11, Fegyverneky 6, Horti, Krivacevic, Ujhelyi 2-2

A csoport másik mérkőzésén:
Románia-Szlovákia 67-83

Az állás:
1. Franciaország 13 pont/7 mérkőzés
2. Szlovákia 11/7
3. Magyarország 9/6
4. Horvátország 8/6
5. Románia 7/6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik