Élet-Stílus

Új szupercsapat alakul Manchesterben

Egy egyesült arab emírségekbeli cégcsoport hétfőn megvette a Manchester City együttesét. Az új tulajdonosok nem sajnálják a pénzt, egy második Chelsea-t szeretnének faragni az egyelőre még kisebb manchesteri gárdából. A különbség csak annyi, hogy körülbelül tízszer annyi pénzük van, mint Roman Abramovicsnak.

A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb meglepetését az utolsó napon a Manchester City együttese szolgáltatta. A Manchester United mögött az eredményesség és játékerő alapján is csak a második helyre szoruló City új tulajdonosai angol rekordnak számító 34,2 millió fontért (10 milliárd forint) vásárolták meg a brazil Robinhót. A Real Madrid játékosát a nyári hónapok alatt a Chelsea csábítgatta, de az utolsó pillanatban a manchesteriek 4 millió fonttal túllicitálták a londoni riválist.

A Citynél nyugodtan dobálózhatnak a pénzzel, hiszen vasárnap az éjszakai órákban az Abu-Dzabi Egyesült Fejlesztési és Befektetési Csoport (ADUG) megvásárolta a klubot. A vételárról nem nyilatkoztak a felek, a célokat viszont egyértelműen megfogalmazták.

Robinho csak az első az érkező sztárok sorában (Getty)

Robinho csak az első az érkező sztárok sorában (Getty)

„A célunk nagyon egyszerű, ez nem más, mint hogy a Premier League legnagyobb együttese legyen a Manchester Cityből. Kezdésként szeretnénk, ha a mostani szezont az első négyben zárná a csapat. A célunk elérése érdekében a jövőben szeretnénk a világ legjobb játékosait leigazolni” – mondta Szulejman al-Fahim, a cégcsoport igazgatóságának egyik tagja.

A dúsgazdag új tulajdonosok nem is sokat teketóriáztak, és az átigazolási időszak utolsó napján sorban bejelentkeztek az európai élklubok legnagyobb sztárjaiért. Lapértesülések szerint többek között megkörnyékezték Berbatovot (Manchester United), Ruud van Nistelrooyt (Real Madrid), Ronaldinhót (AC Milan), Samuel Eto’ót (Barcelona) Klaas-Jan Huntelaart (Ajax), de végül csak Robinhót sikerült megszerezniük.

Nem vette a kedvét az új tulajdonosoknak a számos visszautasított ajánlat, a téli átigazolási időszakban a hírek szerint Ronaldóért – 165 millió eurót ajánlanának érte – és Kakáért is bejelentkeznek. “Miért is ne? A világ legnagyobb klubja leszünk” – jelentette ki al-Fahim, hozzátéve, hogy a spanyol Fernando Torres (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal) és David Villa (Valencia), valamint a francia Thierry Henry (Barcelona) is szerepel a kívánságlistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik