Élet-Stílus

Kahn elköszönt

Oliver Kahn elbúcsúzott. Az ezredforduló egyik legjobb kapusa a dugig telt müncheni Allianz Aréna 69 ezer nézője előtt intett búcsút a sportágnak. A Bayern München és a német válogatott által vívott búcsúmérkőzés 1-1-gyel zárult.

A mérkőzésen a Bayern és a német válogatott „finomvegyes” összeállításban lépett pályára: Schweinsteiger a Nationalelf csapatkapitányaként kezdett, s Joachim Löw válogatottját erősítette a Bayernt megjárt Trochowski, valamint a Münchenből nyáron Hamburgba távozó Jansen is.

A bajor bajnok csapatában pedig több német válogatott – így a “brémai” Borowski, Lahm, Lell és Podolski – sorakozott fel a kezdéshez.

A csapattársak és a riválisok is tisztelegtek a

A csapattársak és a „riválisok” is tisztelegtek a “Nagy Öreg” előtt (dpa)

A nemzeti csapat 2002-es és 2006-os legjobb gólvágója, Klose a szünetben állt be a müncheni gárdába. A német együttes legutóbb 1995-ben játszott búcsúmérkőzésen, akkor az 1990-ben világbajnok Guido Buchwaldnak adatott meg a tisztelgés.

A három alkalommal is a világ legjobb kapusának választott Kahn búcsúmeccsének legkiemelkedőbb momentuma a 75. percben következett be, ekkor a másik nagy visszavonuló, a játékvezetői sípot letevő dr. Markus Merk cserét fújt.

A Bayern és a német válogatott játékosainak díszsorfala között lekocogott az ünnepelt: a sztártenor, Paul Potts által megszólaltatott „Time to Say Goodbye” közepette Oliver Kahn végleg átadta helyét Michael Rensingnek.

Kahn végleg átadta a helyét (MTI)

Kahn végleg átadta a helyét (MTI)

Érdekes, hogy a 38 éves hálóőr a német nemzeti együttes kapujába nem állt be. A keddi müncheni búcsúmérkőzésen lecserélése után a kapus elköszönt a szurkolóktól.
„Mindent köszönök nektek!” – mondta. „Nélkületek soha nem juthattam volna el idáig. Ez a búcsúmeccs volt pályafutásom legemlékezetesebb, legfelemelőbb pillanata.”

A találkozó után a kapus egy VIP-partin vesz részt, amelyre 850 vendéget hívott meg. Kahn 86-szor védett a válogatottban, 140 nemzetközi klubmeccset és 557 Bundesliga-találkozót vívott, továbbá nyolc bajnoki címet, hat német kupát, egy-egy Világkupát, Bajnokok Ligáját és UEFA-kupát nyert.

A nemzeti együttessel világbajnoki ezüst- (2002) és bronzérmes (2006) volt. A válogatottban utolsó meccsét 2006-ban a németországi világbajnokságon a Portugália elleni bronzmeccsen játszotta.

Egy mozdulat amelyért sokan szerették - Kahn híres vetődése (dpa)

Egy mozdulat, amelyért sokan szerették – Kahn híres vetődése (dpa)

Barátságos mérkőzés, Oliver Kahn búcsúmeccse

bayern münchen-németország 1-1 (0-1)

Allianz Arena, 69 ezer néző. Vezette: Merk
Gól: Klose (51.) ill. Trochowski (33.)
Bayern: Kahn (Rensing, 76.) – Oddo (Heinze, 76.), Lell, Breno, Lahm (Stierle, 76.) – Sosa, Borowski, Van Bommel (Ottl, 46.), Zé Roberto – Toni (Klose, 46.), Podolski. Szakvezető: Jürgen Klinsmann
Németország: Enke (Wiese, 46.) – Fritz (Hinkel, 46.), Tasci (Westermann, 46.), Metzelder, Jansen (Pander, 46.) – Trochowski, Rolfes (Hitzlsperger, 46.), Schweinsteiger, Marin – Gomez (Kuranyi, 46.), Helmes. Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Ajánlott videó

Olvasói sztorik