Élet-Stílus

Torlódást hozhat a hídfelújítás Záhonynál

Jövő hétfőn megkezdődik a közúti átkelésre szolgáló Tisza-híd felújítása a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson, ahol a 2009 novemberéig tartó munkálatok során torlódásokra, várakozásokra lehet számítani.

A felújítást több szakaszban végzik, a híd személy- és teherforgalmi sávjait ütemezve zárják le, a járműveket váltakozó irányban engedik majd át, emiatt a forgalom jelentősen lelassul, várakozások alakulnak ki a határátlépésnél – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A főhadnagy hozzátette: szeptember 8-án, az első beruházási ütem kezdetén a belépő irányú kamionsávot teljesen, a mellette lévő személyforgalmit pedig 1,5 méteres szélességben zárják le a forgalom elől.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy Magyarország és Ukrajna között a közúti teherforgalom csak a záhony-csapi átkelőn oldható meg, a személyforgalomban viszont a többi határállomás igénybevételét ajánlják az utazóknak.

A Tiszabecs-Tiszaújlak (Vilok) és a Beregsurány-Asztély (Luzsanka) közötti átkelőhely éjjel-nappal nyitva tart.

A Barabás-Mezőkaszony (Koszini) határállomás nappal 7 és 19, míg a Lónya-Harangláb (Zvonkavoje) 8 és 16 óra között fogad átkelőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik